Rendőrségi

2013.03.01. 13:57

Figyelem, csalók Zalaegerszegen: ablakfelújításra hivatkoznak

Zalaegerszeg - Vélhetőleg csalók próbálkoznak a megyeszékhely soklakásos társasházaiban. A történetük szerint a közös képviselővel, illetve a ház kezelőjével egyeztetett ablakfelújításra szednek előleget.

Arany Gábor

A hírek kapcsán Czudor Léna, Zalaegerszeg egyik legnagyobb társasházakat kezelő cége, a LÉSZ Kft. sajtóreferense közölte, hogy társaságuk nem szervez semmilyen „ablakfelújítással" kapcsolatos munkát.

- Kérjük, hogy amennyiben bárkit lakásán megkeresnek ehhez kapcsolódó munka miatt, járjanak el nagy körültekintéssel. Amennyiben hivatkoznak ránk vagy más társasházkezelőre, esetleg egyéb szerződésre", előbb érdeklődjenek a hivatkozott munkáról a közös képviselőjüknél. Társaságunk és a megbízott vállalkozók Semmilyen felújítás kapcsán nem szednek készpénzes előleget, és más jogcímen sem kérünk készpénzt a lakóktól. Munkát csak megbízható, referenciákkal rendelkező, leellenőrizhető céggel, vállalkozóval végeztessenek -  figyelmeztetett a sajtóreferens.

Információik szerint két helyen már próbálkoztak. A Landorhegyi utca 20-ban két lakást biztosan felkerestek. Itt a LÉSZ-re hivatkozva 20 ezer forintot kértek lakásonként ablakjavításra, sőt arra is hivatkoztak, hogy a a munkáról közgyűlésen döntöttek. Közgyűlés azonban még nem volt.

A belvárosban, a Széchenyi tér 7-ben is jártak, itt már azt mondták, hogy a javítás felét a LÉSZ állja, a lakók csak a maradékot fizetik.

A LÉSZ Kft.-nél fontolgatják, hogy ismeretlen tettes ellen a visszaélés, de legalábbis jó hírnév megsértése rendőrségi feljelentést tesznek.

Az eset kapcsán emlékeztetjük olvasóinkat, hogy időről-időre felbukkannak kétes vállalkozások. Tavaly nyáron például nyílászárók felújítást ígérő ügynökök járták a megyét, s igen rossz tapasztalatokat szerezhetett az, aki a „svédtechnológiás" korszerűsítésbe belevágott. Ezért csak azt lehet tanácsolni, amit a LÉSZ: a megrendelés előtt alaposan tájékozódjanak, kérjenek valóban ellenőrizhető referenciát.

Mivel az ügynökök általában az időseket szemelik ki magunknak, számukra biztonságot jelenthet, ha hozzátartozójuk, ismerősük jelenlétében kötnek megállapodást. Ezért hívják vissza későbbi időpontra az üzletkötőt. Ne dőljenek be akcióknak, jelentős kedvezményeknek, ami akkor jár, ha azonnal szerződnek.

Végezetül: csak az elvégzett munkáért fizessenek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!