Rendőrségi

2015.04.15. 10:21

Flakonos borral menekült el a játékpisztolyos rabló - Másodfokon enyhébb büntetést kapott

Zalaegerszeg - Játékpisztollyal rabolt flakonos bort az a 31 éves egerszegi férfi, akit ezért 2 év, de végrehajtásában 5 esztendőre felfüggesztett börtönre ítéltek jogerősen.

Arany Gábor

A zalaegerszegi P. Imre 2014. február 25-én italozással kezdte napját, majd ilyen állapotban jutott el délután három óra előtt a megyeszékhelyi Landorhegyi úton az élelmiszerbolthoz, ahol egyedül dolgozott az idős eladónő. A férfi három flakon bort pakolt a szatyrába, majd közölte, munkanélküli, hajléktalan, nincs pénze, de az innivaló bor kell, és forgótáras pisztolyt vett elő. Ráfogta az eladóra és a kasszából is kérte a pénzt. Ettől azonban nem ijedt meg a boltost, hanem rászólt P. Imrére, a bort tegye vissza a polcra. A fegyver nem ijesztette meg, bár nem ismerte fel, hogy játékról van szó. Mivel a férfi nem tett eleget a felszólításának, ő kezdte visszapakolni a férfi szatyrából a flakonokat, ám P. Imre ekkor az egyikkel elfutott.

Nem jutott messze, mert a boltos fia közben megérkezett, nyomába eredt, utolérte, visszakísérte az üzlethez és együtt várták meg a rendőröket.

A járásbíróság tavaly decemberben P. Imrét rablás kísérletében mondta ki bűnösnek és nem jogerősen 3 év 4 hónap börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte. A vádlott és védője ez ellen fellebbezett. A törvényszéken szerdán felfüggesztett börtönre enyhítette a büntetést tekintettel arra, hogy a bűnösségét kezdettől fogva elismerő férfi életkörülményeiben időközben pozitív változások álltak be. Ugyanis a korábban alkoholproblémákkal küzdő és munkanélküli P. Imrét otthonról is kitették, de a rablási kísérlet után nem sokkal rendeződött az élete, munkát kapott, édesanyja visszafogadta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!