Rendőrségi

2015.02.21. 19:04

Háromszáz négyzetméteres melléképület lángolt Bagladon - az épületben egy gázpalack is volt

Baglad - Egy családi ház körülbelül háromszáz négyzetméteres melléképületének teljes tetőszerkezete leégett abban a tűzben, ami szombaton késő este keletkezett a zalai községben.

Gyuricza Ferenc

A tüzet a tulajdonosok vették észre, ám amire azt észlelték, a lángok már teljes terjedelmében elborították az épületet.

A tűzoltók öt szerrel vonultak a helyszínre, a területileg illetékes Lenti mellett Körmend és Zalaegerszeg is besegített. Szükség is volt minderre, ugyanis az oltáshoz szükséges vizet a szomszédos Csesztregről kellett hordani, miután a bagladi rendszer a gerincvezetékének nyomása miatt nem volt alkalmas a vízvételre.

A tűzoltók mellett számos helyi és szomszédos településeken élő civil is segített a tulajdonosoknak, utóbbiak elsősorban az ingóságok mentésében.

A tűz eloltása este tíz óra körül fejeződött be.

A tűzben a családi ház melléképülete mellett sérült a lakórész is, egy helyiség födéme beszakadt, s történtek átázások is. Gépek, szerszámok, berendezési tárgyak, bútorok semmisültek meg, a kár az elsődleges becslések alapján tízmilliós nagyságrendű.

Forrás: Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!