Rendőrségi

2015.11.17. 11:52

Házhoz megyünk, rendőrségi vagyonvédelmi kampány

Zalaegerszeg – Értékeink biztonsága érdekében indította útjára országos vagyonvédelmi programját a rendőrség.

Arany Gábor

A „Házhoz megyünk” célja olyan tájékoztató kampány, amely  szakértőktől származó információkkal segíti a lakosságot a veszélyhelyzetek elkerülésében. Ezen túlmenően a megfelelő vagyonvédelemhez szükséges döntések meghozatalához is tanácsokkal szolgál, növeli az állampolgárok önvédelmi képességét. Ezekről is szó esett tegnap délelőtt a Házhoz megyünk elnevezésű program nyitónapján, az egyik kampányhelyszínen, a megyeszékhelyi Interspar áruházban.

– Júniusig a megyében három helyen fogunk rendszeresen megjelenni, hogy vagyonvédelmi tanácsokat adjunk az érdeklődőknek –  mondta el Kövesdiné Dely Erzsébet rendőr százados, a bűnmegelőzési alosztály kiemelt főelőadója beszélt. – A leggyakoribb bűncselekményekre akarjuk felhívni a figyelmet, ilyen a lakásbetörés, trükkös lopás, bankkártyával visszaélés, zseblopás, gépjármű feltörés – mondott néhány példát Tóth László rendőr őrnagy. – Külön kitérünk az adott időszak, például az év végi ünnepek veszélyeire is – tette hozzá.

A programhoz csatlakozott a vagyonvédelmi kamara is. Kérésre a szakemberük rendőr társaságban házhoz megy és közösen felmérik a vagyonvédelmi kockázatokat, laikusra fordítva, az ingatlan betörésbiztosságát. A program harmadik résztvevője, az Aegon biztosító szakembere pedig abban segít majd, hogy elmondja milyen feltételeket kell teljesíteni ahhoz, hogy az ingatlan biztosítható legyen és baj esetén kifizessék a kártérítést.

Az Interspar mellett az egerszegi Tescóban, valamint Nagykanizsán a Kanizsa Centrumban lesznek megtalálhatók havonta két-két alkalommal a Házhoz megyünk szakemberei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!