Rendőrségi

2016.08.01. 16:43

Internetes ismerkedés után zaklató telefonok

Nagykanizsa - Internetes ismerkedés, rövid kapcsolat után szakítás következett, ám az elhagyott férfi nem tudott beletörődni kedvese döntésébe.

Arany Gábor

A büntetőeljárássá lett szakításból nemrég vádirat is született. Az ebbe foglaltak szerint a 45 éves, nagykanizsai V. Lajos tavaly szeptemberben az interneten ismerkedett össze egy kanizsai hölggyel. Ezt telefonos kapcsolatfelvétel, majd néhány személyes találkozó követte. Mindez tartott ez év február elejéig, amikor a nő közölte „valójában nem akar tőle semmit”, illetve a kapcsolatot is meg kívánta szakítani. Ebbe azonban V. Lajos nem tudott beletörődni, mert szerelmes lett a nőbe és szakítás után is rendszeresen próbált vele kapcsolatba kerülni. Eleinte mobiltelefonon hívta, február 9-től 253 esetben csörgette meg a nő készülékét, majd miután a volt kedvese letiltatta a számát, előbb az anyja mobiljáról próbálkozott, ez után pedig a nő lakóhelye közelében lévő telefonfülkéből tárcsázott. Ekkor már április végét mutatta a naptár, V. Lajos másfél nap alatt 28 hívást kezdeményezett. Mivel nem hagyott fel a próbálkozással a nő kifejezett tiltakozása ellenére ezért ő április 28-án a rendőrséghez fordult.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba a történtekről tájékoztatva közölte, a férfi ellen zaklatás miatt emelt vádat  kanizsai járási ügyészség, pénzbüntetés kiszabására téve indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!