Rendőrségi

2014.10.31. 08:01

Kábítószert kerestek és több mint félszáz lőszert találtak

A nagykanizsai rendőrök lőfegyver engedély nélküli megszerzésével vagy tartásával elkövetett lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettének elkövetésével gyanúsítanak egy muraszemenyei férfit.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság nyomozói házkutatást tartottak a 34 éves férfi otthonában, ahol több növényi eredetű kábítószergyanús növényt és anyagokat, valamint engedély nélkül tárolt félszáz kispuska lőszert és közel tíz sörétes lőszert találtak. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki, aki elismerte, hogy a két éve elhunyt édesapjának a vadászáshoz használt lőszereit tárolta otthonában, annak ellenére, hogy tudta, engedélykötelesek; a növényi eredetű kábítószergyanús anyagokkal kapcsolatban annyit mondott, hogy Murarátka és Alsószemenye között az M70-as autóút szervízútja mellett találta egy hónappal ezelőtt, és hazavitte.

A gyanúsított azt is elismerte, hogy rendszeresen fogyaszt marihuánás cigarettát. A növényi eredetű kábítószergyanús növényeket és anyagokat a nyomozó hatóság szakértő bevonásával vizsgálja. A Nagykanizsai Rendőrkapitányság lőfegyver engedély nélküli megszerzésével vagy tartásával elkövetett lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást B. Ferenc ellen, aki szabadlábon védekezhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!