Rendőrségi

2016.07.26. 15:33

Magunk is tehetünk biztonságunkért

Keszthely – Úgy alakítsuk a sövényt, hogy ne takarja a bejárati ajtót, ha nyaralni megyünk, hasznos, ha időzített kapcsolóval minden nap felkapcsolódik egy lámpa a házban, így az lakottnak tűnik - jó tanácsokkal is ellátja az érdeklődőket a rendőrség a „Házhoz megyünk” programban.

Keszey Ágnes

 

Horváth Tamásnak (hátul) és Buzási Balázsnak mutatott biztonságtechnikai és vagyonvédelmi eszközöket Kövesdiné Dely Erzsébet

Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Keszthelyen  év végig havonta egy-egy hétig lesz jelen a rendőrség a „Házhoz megyünk” programmal. Az   információs pontban biztonságtechnikai eszközöket mutatnak be és tanácsokat adnak az érdeklődőknek, hogyan kerülhetik el, hogy tolvajok, betörők áldozatai legyenek. A programról szóló sajtótájékoztatón Bükiné Papp Zsuzsanna, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője elmondta: cél, hogy felhívják az emberek figyelmét, hogy saját maguk is  tehetnek biztonságuk érdekében. Hozzátette: a rendezett a kert, udvar kialakítása, a szomszédokra figyelés semmiféle anyagi befektetést nem igényel, de biztonságot nyújt. Az információs ponton regisztrálni lehet  a kerékpár nyilvántartó rendszerbe is: ez segítség, hogy egy ellopott, majd megkerült  bicikli  gyorsan visszakerüljön tulajdonosához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!