Rendőrségi

2016.05.19. 14:40

Márkás ruhák helyett kisstílű átverések

Zalaegerszeg - Számos alkalommal számoltunk már be internetes átverésekről. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a kedvező üzlet reményében a vevők hajlamosak elaltatni gyanakvásukat.

Arany Gábor

A csalók pedig ezt kihasználják és okkal számítanak arra is, hogy sok károsult pár ezer forintért nem tesz feljelentést. A napokban emeltek vádat az ellen az egri nő ellen, aki az ország minden tájáról fogadott el megrendelést külföldről származó márkás ruházati termékekre, csak ilyennel nem rendelkezett.

A vádiratba foglaltak szerint a most 43 éves P. Zsanett az egyik népszerű internetes kereskedő oldalon kínálta portékáját 2013 februárjától a következő esztendő májusáig. A nő Gonda Józsefné Balogh Katalinnak adta ki magát és nagymamája nevén lévő bankszámlára kérte a vételárat. A megrendeléstől függően ez pár ezertől a néhány tízezer forintig terjedt.

Néhány esetben előfordult, hogy küldött valamilyen portékát a megrendelőnek. Ezek azonban rendkívül silány minőségűek, esetleg hiányosak, vagy éppen más színűek voltak. A reklamálók számára pedig rövid időn belül elérhetetlenné vált. Leggyakrabban azonban nem fárasztotta magát csomagküldéssel P. Zsanett, aki 88 vevőt vert így át, és 1,6 millió forintot meghaladó összeghez jutott.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba érdeklődésünkre közölte, a nő ellen 85 rendbeli, üzletszerűen elkövetett, szabálysértési kárt okozó csalás vétsége, valamint három rendbeli, üzletszerűen elkövetett, kisebb kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járási Ügyészség. A vádhatóság letöltendő szabadságvesztés kiszabására tett indítványt, valamint 400 ezer forint erejéig vagyonelkobzásra, tekintettel arra, hogy a becsapott vevők egy része az eljárásban nem kérte kára megtérítését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!