Rendőrségi

2015.04.12. 04:12

Megöltek egy 18 éves gimnazista lányt Zalaegerszegen, a feltételezett elkövető balesetet szenvedett (folyamatosan frissítve)

A holttestet a rendőrök a Parkerdőben találták meg; a feltételezett elkövetőt egy órán belül azonosították a nyomozók.

Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

06:10 Emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya egy 21 éves zalaegerszegi fiatalember ellen, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy szombaton késő este megölte a 18 éves zalaegerszegi lányt. A feltételezett elkövető ezután autóba ült, és a 76-os főúton, Sármellék és Fenékpuszta között balesetet szenvedett, a mentők a Keszthelyi Kórházba vitték, ahol rendőrök őrzik.

A rendőrség hétfőre ígért részletesebb tájékoztatást.

Fotó: Katona Tibor

08:43 Szerkesztőségünknek tudomására jutott, hogy a parkerdőben elkövetett gyilkosság elszenvedője és feltételezett tettese is rendezett hátterű családból származik. A főiskolás fiatalembert időközben átszállították a Zala Megyei Kórházba, ahol ugyancsak rendőrök őrzik.

09:20 Információink szerint a fiatalember a baleset során fejsérülést szenvedett. Dr. Halász Gabriella, a Zala Megyei Kórház főigazgatója lapunk érdeklődésére elmondta, a fiatalember állapota kielégítő, megfigyelés céljából tartják a kórházban.

09:42 Tudomásunkra jutott, hogy a gyilkosság áldozata a zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium végzős tanulója volt. Szűcs Gergely, a gimnázium igazgatója lapunknak elmondta, megdöbbenéssel és mély megrendüléssel fogadta a hírt, az együttérzés jeleként az intézményre kihelyezik a fekete zászlót.

10:18 Információnk szerint a megölt diáklány a gimnázium 12 K. osztályába járt.

10:58 A legutolsó, megerősítésre váró információnk szerint a gyilkosság áldozata B. J. A tragikus eseménnyel függhet össze, hogy a gimnázium honlapja vasárnap délelőtt fél tizenegy tájt elérhetetlenné vált.

11:15 Megerősített információnk szerint a megyeszékhely külső városrészében élő B. J. vált gyilkosság áldozatává.

A közösségi háló hírei szerint a lány szakítani akart barátjával, ez állhatott a történtek hátterében. A gyilkosság helyszíne jól ismert a közeli diszkó fiatal vendégei előtt. A parkerdőn átvezető gyalogos, kerékpáros út itt keresztezi az Avas-patakot. A híd mellett szoktak összeverődni a fiatalok, általában már az éjszakai szórakozás után, rendszeresen rombolásokat maguk után hagyva.

A gyilkosság viszont még a buli előtt történt.

11:44 A legszörnyűbb tragédiát természetesen az érintett családok élik át, ám az áldozat érettségi előtt álló kortárs közössége is megrázó traumát szenved el. Dr. Harkány Éva pszichiátert arról kérdeztük, miként lehet kezelni egy ilyen helyzetet. - Mindenképpen szükség volna rá, hogy a fiatalok mielőbb találkozzanak egy szakemberrel, aki segít feldolgozni a történteket - reagál a pszichoterapeuta. - Korábban, öngyilkossági esetek kapcsán nekem is volt részem ilyen feladatokban, s egy későbbi felmérés során a gyerekek úgy nyilatkoztak, nagyon sokat jelentett nekik, hogy beszélhettek az átéltekről. Ilyen esetekben közösségi krízis intervenciót kell alkalmazni, amely során az érintettek szólhatnak érzelmeikről, indulataikról, félelmeikről. Mindez irányított beszélgetések formájában történik, lehetőleg több alkalommal. Az egész osztályközösség támaszra szorul, ám az elhunythoz közelebb álló barátnőkkel, barátokkal külön is szükséges foglalkozni. Egy ilyen súlyos pszichotrauma életre szóló hatást gyakorol az érintettekre, de egymás támogatásával fel lehet állni belőle. Ehhez kell most a fiataloknak megadni a szükséges segítséget.

Fotó: Arany Gábor

17:50 Mécses és virág a gyilkosság helyszínének közelében.

18:55 Információnk szerint a 21 éves, zalaegerszegi B. Barnabás ölte meg szombatról vasárnapra virradóan barátnőjét, B. Júliát,aki szakítani akart vele. Az eddigi hírek szerint szerint emiatt bántalmazta a lányt, aki nagyon sok vért veszített és a helyszínen életét vesztette. A fiatalember a Budapest Gazdasági Főiskola hallgatója, és a fővárosban tanult.

Fotó: Magyar Hajnalka

19:26 Néhány mécses már vasárnap kora este megjelent a gimnázium kapujában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!