Rendőrségi

2016.09.14. 16:23

Az utolsó gyorshajtás - Vészjósló óriásposzter a biztonságért

Zalaegerszeg - A rendőrség óriásposzterrel is igyekszik hatni a motorosokra, hogy az életveszély elkerülése érdekében vegyenek vissza a sebességből.

Hajdu Péter

Az országúton szürke, vészjósló háttér előtt egy elgurult, gazdátlan bukósisak. A felirata: Utolsó gyorshajtás, vegyél vissza! A 76-os főút megyeszékhelyről kivezető szakaszán, a csácsi arborétum mellett, valamint a hévízi körforgalomnál látható ez az óriásposzter, amire szerdán a helyszínen hívták fel a figyelmet a rendőrök.

Horváth László őrnagy és Riba Krisztián zászlós láttak már motoros tragédiákat a 76-oson. A tábla a baleseteket igyekszik megelőzni (Fotó: Katona Tibor)

Horváth László rendőr őrnagy és Sznopek Veronika főhadnagy, a főkapitányság szóvivője elmondták, a 76-os főút számos, a közlekedésbiztonságot javító szempont alapján került átépítésre, továbbá állandó rendőri kontroll alatt tartják. Ennek ellenére balesetek, tragédiák történtek, a veszélyes szakaszokon nem javult a helyzet.

A főúton egyes motorosok előszeretettel teszik próbára nagyteljesítményű motorjaikat és az életüket. Ezért megelőző jelleggel állították fel az említett helyeken a táblákat, amitől a forgalom lassulását, a sebességhatárok betartását remélik. Az óriásposztereket egyébként belső pályázat eredményeképpen, a munkatársak ötletei alapján állíttatta fel a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!