Rendőrségi

2015.04.22. 15:07

Pénzváltás ürügyével lopott a trükkös tolvaj Zalaegerszegen

Zalaegerszeg – Pénzváltás ürügyével szedte rá áldozatait, hogy elővegyék megtakarított pénzüket az a férfi, aki ellen nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

A 38 éves, lopásokért többszörösen büntetett, különös visszaesőnek minősülő kaposvári B. Zoltán 2014. július utolsó napján délelőtt bukkant fel Pórszombaton a Táncsics utcában. Bement az egyik házhoz és az ott lakó, épp az udvaron tartózkodó nőtől – annak fiára hivatkozva –  kérte, hogy váltsa fel a 20 ezer forintos bankjegyét. Elutasításban volt része, de ez a férfit nem tántorította el, hanem engedélyt se kérve bement az előszobába.

Az asszony követte, újra távozásra szólította fel, de B. Zoltán nem engedelmeskedett, hanem többször felszólította, váltsa fel a 20 ezresét. A nő végül beadta a derekát, bement a szobába, elővette megtakarított pénzét és kivitte. Ekkor B. Zoltán vizet kért tőle, s amíg házigazdája rövid időre elment a konyhába, felmarkolta az előszoba asztalán hagyott 99 ezer forintot és távozott. Ismeretlenül maradt társa az utcán autóval várt rá, és elrobogtak.

A férfi egy hónappal később Zalaegerszegen is szerencsével járt. Délelőtt jelent meg egy Hegyalja utcai társasházban, s azzal csöngetett be az egyik lakásba, hogy a nyugdíjasoknak járó 10 ezer forintos lakástámogatást hozta az önkormányzattól. Beengedte az idős lakó, ekkor B. Zoltán 20 ezer forintos vett elő és kérte, hogy váltsa fel. A nyugdíjas férfi B. Zoltánnal együtt bement a szobájába, a megtakarított pénzéből elővette a bankjegyeket a váltáshoz, majd visszatértek a konyhába. B. Zoltán ekkor azt kérte az idős embertől, hogy írja fel az adatait és ezt kihasználva visszament a szobába és ellopott a szekrényből 200 ezer forintot.

A megyei főügyészég sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, B. Zoltán ellen két rendbeli lopás vétsége miatt emelt vádat a Lenti Járási Ügyészség.

dr. Pirger Csaba. Fotó: archív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!