Rendőrségi

2016.03.16. 08:20

Pozitív alkoholszonda és eltiltás hatálya

A nagykanizsai rendőrök szabálysértési őrizetbe vették a 48 éves helyi férfit és büntetőeljárást is indítottak vele szemben.

A járőrök 2016. március 15-én 10 óra 15 perckor Nagykanizsán, a Tripammer utcában igazoltattak egy személyautóval közlekedő férfit. A 48 éves helyi személy iratainak és a jármű adatainak ellenőrzésekor kiderült, hogy őt korábban a Zalaegerszegi Járásbíróság 2016. december 30-ig eltiltotta a járművezetéstől. Az egyenruhások megállapították, hogy a gépkocsi, amivel a férfi közlekedett a forgalomból ideiglenesen ki van vonva, ezért annak hatósági jelzését elvették. A rendőrök az ellenőrzés során alkoholszondát is alkalmaztak a sofőrrel szemben, ami pozitív értéket mutatott.

A járőrök a 48 éves férfit elfogták és előállították mintavétel céljából a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra, majd ittas járművezetés vétsége miatt büntetőeljárást, járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt – őrizetbe vétele mellett - szabálysértési eljárást is indítottak vele szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!