Rendőrségi

2015.09.02. 07:23

Rendőrök az iskolák előtt

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság az idei tanévben is kiemelt figyelmet fordít a gyermekek védelmére és balesetmentes közlekedésére.

A 2015. évi iskolakezdéssel kapcsolatos rendőri tevékenységről tartott sajtótájékoztatót Zalaegerszegen a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság 2015. szeptember 2-án reggel.

A Zala megyei rendőrök a tanévkezdéskor „Az iskola rendőre" program keretében megelőző jelleggel jelen vannak az iskolák környékén a forgalmasabb időszakokban, ahol szükség esetén forgalomirányítással segítik a diákok biztonságos közlekedését. A közlekedők a reggeli és a délutáni időszakban számíthatnak az egyenruhások és polgárőrök jelenlétére.

„Az iskola rendőre" program a 2015/2016-os tanévben Zala megyében is tovább folytatódik. A program célja, hogy a kapcsolattartás érdekében minden iskolának legyen egy rendőre. Az iskolarendőrökhöz tanárok és diákok egyaránt bizalommal fordulhatnak, megbeszélhetik velük problémáikat, kérdéseiket, így megelőzhetőek a diákcsínyek, esetleges szabályszegő magatartásformák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!