Rendőrségi

2010.09.26. 05:44

Sokkoló : szinte semmi sem maradt a kamionnal ütközött Renault Laguna-ból

Két halálos áldozatot követelt az a szombat éjszakai baleset, amely az M70-es autóút muraszemenyei lehajtója közelében, a kétszer egy sávos szakaszon történt. A tragédia okát a rendőrség még vizsgálja, ám annyi bizonyos, hogy egy személyautó és egy kamion ütközött egymásnak.

Gyuricza Ferenc

 

 

A baleset körülbelül fél tizenkettő magasságában, szakadó esőben történt. A helyszínen tapasztaltak alapján úgy tűnik, hogy egy Rédics felől Letenye irányába tartó olasz személyautó tért át a szemközti sávba, ahonnan egy szlovák kamion érkezett.

 


A teherautó az ütközés helyszínétől körülbelül száz méterre tudott megállni.

 


A személyautóban információink szerint egy negyven év körüli férfi és egy szintén középkorú nő ült, mindketten román állampolgárok.

 

 
A Renault Laguna típusú személyautót a férfi vezette, aki rögtön az ütközés pillanatában életét vesztette.

 

A kocsi utasa is a helyszínen halt bele súlyos sérüléseibe.

 

- Szlovénia felé mentem a saját sávomban - mondta kérdésünkre a kamion sofőrje. - Két személyautó jött velem szembe, majd az egyik hirtelen bevágott elém. Nem tudom, mi történhetett, talán elaludt a sofőr.

 

A baleset az M70-es azon szakaszán történt, ahol a muraszemenyei leágazót követően kétszer egy sávosra szűkül az autóút. Többször írtunk már arról, hogy mindez milyen veszélyeket hordoz magában, mert bár táblák figyelmeztetnek a szembejövő forgalomra, az akár több száz kilométer hosszan végig autópályán haladó sofőröket mégis megtéveszti a Tornyiszentmiklós és Letenye közötti mintegy húsz kilométeres szakasz. Szombaton éjszaka a szakadó eső miatt ráadásul a látási viszonyok is rosszabbak voltak a megszokottnál.

 


A helyszínelés és a műszaki mentés miatt az M70-es autóút Muraszemenye és Letenye közötti szakaszát vasárnap 04.55 óráig lezárták a forgalom elől.



A rendőrség hivatalos közleménye a balesetről


Szeptember 25-én, szombaton 22.55 órakor közlekedett egy román állampolgárságú féri az általa vezetett Renault Laguna típusú személygépkocsival az M70-es autóúton Szlovénia irányából Nagykanizsa irányába.

A 9+000 km szelvénybe érve eddig ismeretlen körülmények közt áttért a menetiránya szerinti szemközti sávba, ahol járműve jobb elejével nekiütközött a vele szemben szabályosan közlekedő Volvo típusú nyerges vontatóból és a hozzákapcsolt félpótkocsiból álló

járműszerelvénynek, melyet egy szlovák állampolgárságú férfi vezetett. Az ütközést követően a személygépkocsi függőleges tengelye körül többször megpördült, azután a menetiránya szerinti jobb oldali szalagkorlátnak csapódott, majd a menetiránya szerinti jobb oldali forgalmi sávban állt. meg. A baleset következtében a személygépkocsit vezető férfi és utasa, egy nő - mindketten román állampolgárok - a helyszínen életét vesztette.

A baleset helyszínelése és a műszaki mentés idejére a rendőrség az érintett útszakaszt szeptember 26-án, A baleset körülményeit a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

 

OLDALTÖRÉS: ORFK: tízen haltak meg az utakon

 

 

 

ORFK: tízen haltak meg az utakon


A közutakon az elmúlt 24 órában összesen 140 közúti közlekedési baleset történt, ebből 9 közlekedési baleset 10 halálos áldozatot követelt, 16 súlyos, 33 pedig könnyű sérüléssel végződött - közölte vasárnap reggel a rendőrség.

Az Országos Rendőr-főkapitányság közlése szerint további 81 személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt.
   
A rendőrség közleményében arra figyelmeztet, hogy a meteorológiai előrejelzés szerint a nap folyamán sokfelé lehet számítani jelentős mennyiségű csapadékra, a vizes útburkolaton pedig megnő a csúszásveszély.
   
A határforgalommal kapcsolatban azt közölték: elsősorban Záhony, Tiszabecs Beregsurány közúti határátkelőhelyen várható nagyobb mértékű forgalomtorlódás a személyforgalomban a belépő irányban. (MTI)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!