Rendőrségi

2013.02.18. 14:00

Sorozatbetörőt fogtak a rendőrök Zalaegerszegen (fotók, videók)

Zalaegerszeg - Az egerszegi rendőrök őrizetbe vették még pénteken este azt a 38 éves férfit, aki tavaly augusztustól több alkalommal rendszeresen törte be a megyeszékhelyen, adta hírül a police.hu hétfőn.

Arany Gábor

Főleg élelmiszert vitt magával az a 38 éves férfi, aki tavaly augusztustól sorozatban, több tucatszor tört be társasházak tárolóiba. A zalaegerszegi rendőrök múlt pénteken vették őrizetbe G. Jánost.

A nyomozás adatai szerint a szakács végzettségű férfi életvitelszerűen követte el a bűncselekményeket, hangzott el kedden az esetről a megyei rendőr-főkapitányságon tartott sajtótájékoztatón. Dr. Farkas Tibor alezredes, megbízott zalaegerszegi rendőrkapitány elmondta, az alkalmi munkákat vállaló férfi Landorhegyen, az Egry József és Madách Imre utcában, valamint a Platán soron, a Vizslaparkban és a Kisfaludy utcában lévő társasházakba jutott be.

Főleg a műanyag bejárati ajtókat kereste, mert azokat könnyen befeszítette. Ezt követően pedig a tárolóhelyiségek ajtaján a cilinderzárat eltörte és elvitt mindent, ami mozdítható: élelmiszert, műszaki cikkeket, kerékpárokat. Volt olyan hely is, ahová többször visszatért.

A rendőrök a lakásában fogták el a különböző vagyon elleni bűncselekményekért már tíz alkalommal büntetett férfit. A házkutatáskor az ellopott holmikból nem, de a bűncselekményhez használt eszközökből többet sikerült lefoglalni.

G. János az eléje tárt bizonyítékok láttán mindenre kiterjedő, részletes vallomást tett. Elmondása szerint élettársával anyagi gondjaik voltak, nem tudta fizetni a lakbért, ezért törte fel a tárolókat, lényegében napi megélhetésüket, élelmezésüket fedezte ily módon.

Az üzletszerűen, szabálysértési értékre elkövetett betöréses lopással gyanúsított férfira a bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.


Nagyobb térképre váltás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!