Rendőrségi

2016.07.21. 18:05

Talált takaréklevelekkel

Keszthely - Ki mit talál, övé, ezt a téves nézetet sokan vallják. Pedig először meg kell tenni mindent azért, hogy az eredeti tulajdonos a holmiját visszakapja. Enélkül a megtaláló bajba kerülhet.

Arany Gábor

A nemrég vádiratba foglalt történet szerint a zalaegerszegi F. Krisztina tavaly nyáron ingatlant vásárolt Keszthelyen, amit az eladók pár hónappal korábban örököltek meg. A harmincas éveiben járó nő nem sokkal később a ház átépítése mellett döntött. A munkálatok során a mellékhelyiségből műanyag tok került elő, amit a nő élettársa talált meg. A tokban a volt tulajdonos nevére kiállított, bemutatóra szóló takaréklevelek lapultak. A férfi szólt az élettársának, hogy értesítse az örökösöket, mert ha a takarékleveleknek van értéke, az őket illeti. F. Krisztina azonban nem ezt tette, hanem szeptember végén, illetve október elején két ízben a hét takaréklevelet magának nevesíttette és beváltotta, összesen közel 2,9 millió forintot vett fel ily módon. Az eljárásban büntetőjogi felelőssége tudatában nyilatkozott arról, hogy az ügyletekeben saját nevében és javára jár el.

Az ügyről tájékoztatva dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője közölte, a nő ellen jogtalan elsajátítás vétsége miatt emelt vádat a keszthelyi járási ügyészség, pénzbüntetés kiszabására téve indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!