Rendőrségi

2014.04.24. 09:42

Több millió forintot csalt ki a nő

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya vádemelési javaslattal zárta le azt a nyomozást, amelyet csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendeltek el.

A gyanú szerint egy 35 éves péterhidai nő 2012 júniusa és októbere között különböző történetekkel, több millió forintot csalt ki egy zalalövői ismerősétől, amelyből mindössze pár tízezer forintot fizetett vissza.

A rendelkezésre álló adatok szerint a nő rövid visszafizetési határidővel kérte kölcsön a pénzt, állítása szerint egy hitelfelvételhez volt szüksége először pár százezer forintra a számláján, hogy a pénzintézet a pénzmozgást észlelje, majd ez az összeg kevésnek bizonyult és újabb összeget kért kölcsön, ekkor már a korábbi összeg dupláját. Ezt követően a nő azzal hitegette a sértettet, hogy a felvett hitellel a hitelközvetítő külföldre ment, és az összes pénzt magával vitte, ezért embereket kellene utána küldeni, amihez szintén pénzre van szüksége. Mindezek után a nő azt mondta a kölcsönt adó férfinak, hogy a hitelközvetítőt külföldön megtalálta, és a „tartozás" fejében elhoztak tőle egy autót, ami rossz, így a javíttatásához és egyéb átírási költségekhez újabb anyagi segítségre van szüksége, így ekkora a nő pár hónap alatt több millió forintot kapott kölcsön, amit ígérete szerint az autó eladása utáni vételárból akart visszafizetni kölcsönadójának.

A zalaegerszegi nyomozók a nőt gyanúsítottként hallgatták ki, aki a terhére rótt bűncselekményt nem ismerte, azzal védekezett, hogy sokkal kisebb összeget kért kölcsön, és azért nem tudott törleszteni, mert rossz anyagi körülmények között él.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a nő ellen csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Zalaegerszegi Járási Ügyészségnek.

Címkék#csalás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!