Rendőrségi

2016.05.17. 14:29

Vádemelés: pincéket, autókat törtek fel

Zalaegerszeg - Ha pénzre volt szükségük, betörtek, ha kocsikázni akartak, autót próbáltak lopni.

Arany Gábor

A három testvér és két társuk ellen nemrég emeltek vádat. A megyeszékhelyt karéjozó hegyhátak egyikén élő, 17 éves O. Ádám, valamint 18 éves testvére Dániel – utóbbi már került összeütközésbe a törvénnyel – tavaly május 12-én este indult portyázni a lakásukhoz közeli a pincékhez. Amíg Ádám feltörte az egyik hegyi hajlékot, testvére figyelte a környéket. Két benzinmotoros fűnyírót, elektromos ágdarálót, hangfalakat, poharakat, üdítőitalokat, több mint 120 ezer forint értéket zsákmányoltak. A szomszédba is betörtek, de ott nem találtak semmit értékesíthetőt, de 30 ezer forint kárt így is okozta okoztak a rongálással. A következő napokban O. Ádám igyekezett túladni a portékán, amit 15 éves öccse, Bence segítségével juttatott haza, a fiú is tudott arról, hogy lopásból származnak a holmik. Épp kordéjukon húzták haza az eladni szánt gépeket, amikor ismerősükkel összetalálkoztak. Először bemenekültek előle az erdőbe, majd később azt állították neki, hogy a kordán látott új fűnyírót kismotorjukért cserélték el.

Pár héttel később, 2015. június 2-án éjfél tájt O. Ádám és Dániel, valamint ismerősük, a 20 éves O. Dávid kocsikázni akart, ezért a zalaegerszegi Gasparich utcában parkoló Suzuki Maruti jobb hátsó ablakát téglával betörte O. Ádám. Ezek után felváltva ültek a volán mögé, hogy beindítsák az autót, ehhez elektromos kábeleket kötöttek össze, próbálták betolni is, de nem jártak sikerrel. Ezek után a gépkocsit visszagurították a helyére és távoztak.

A kudarc nem vette el kedvüket, négy nappal később újra próbálkoztak. Június 6-én éjjel tizenegy tájt a három fiú, kiegészülve a 17 éves B. Orsolyával indult el a város széli lakásuktól a központba. A fiúk elhatározták, autókázni fognak és ehhez az Alsóerdei úton akartak elkötni egy Opel Astrát. O. Ádám betondarabbal betörte a kocsi oldalablakát, ám a közeli házból felfigyeltek rájuk, így jobbnak látták elmenekülni.

A Zala Megyei  Főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, a fiatalok ellen jármű önkényes elvétele, valamint különbözőképpen minősülő lopás miatt emelt vádat az egerszegi járási és nyomozó ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!