Rendőrségi

2015.10.10. 07:03

Vádemelési javaslat az embercsempész ellen

A zalai rendőrök befejezték a nyomozást az 50 éves bangladesi férfi ellen, aki a gyanú szerint illegális bevándorlókat szállított autójában.

A járőrök 2015. szeptember 26-án 3 óra 25 perckor Tornyiszentmiklós régi határátkelőhelyen ellenőriztek egy francia hatósági jelzésű személyautót. A járművet egy 50 éves bangladesi állampolgár vezette. A gépkocsiban utasként 2 fő bangladesi férfi tartózkodott, akik Magyarország területéről történő továbbutazáshoz szükséges okmányokkal nem rendelkeztek.

A rendőrök a külföldieket a Letenyei Határrendészeti Kirendeltségre állították elő, a gépkocsi sofőrjét embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A bűncselekmény elkövetéséhez használt járművet a nyomozóhatóság lefoglalta.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság az embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, az ügyben keletkezett nyomozási iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Lenti Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!