Rendőrségi

2015.11.29. 07:04

Vádemelési javaslat az embercsempész ellen

Egy 35 éves olasz férfi ellen javasolt vádemelést a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság, aki a gyanú szerint elfogását megelőzően, összesen 24 fő illegális bevándorlót csempészett át a magyar határon.

A rendelkezésre álló adatok szerint a zalai járőrök 2015. július 30-án 1 óra 40 perckor az M70-es autóút 3+800 kilométerszelvényénél ellenőriztek egy olasz honosságú személyautót, amit egy 35 éves olasz férfi vezetett. Az intézkedés során kiderült, hogy a gépjárműben hat fő pakisztáni férfi tartózkodik, akik nem rendelkeznek a magyar határ átlépéséhez szükséges okmányokkal.

Az olasz férfit a rendőrök elfogták, előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki. A gépjármű vezetője azt mondta a nyomozóknak, hogy utasaival együtt Olaszországba akart utazni. A gyanúsított az elfogását megelőző egy hónapban Debrecenből, Győrből, Bicskéről és Budapestről is csempészett át illegális bevándorlókat – összesen 24 főt – a magyar határon.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a 35 éves olasz férfi ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Nagykanizsai Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!