Rendőrségi

2015.08.30. 06:46

Vigyázat, trükkös lopás!

Trükkös csalásokra, lopásokra hívja fel az idősek figyelmét a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Zalaszentivánon egy 81 éves asszonyt 2015. augusztus 24-én 13 óra körüli időben hívta fel egy nő, aki annak lányaként mutatkozott be, és megkérdezte mennyi pénz van otthon. Arra kérte az idős asszonyt, hogy tegye bele egy borítékba az összes készpénzt, ami van a lakásban és adja oda a barátnőjének, aki odamegy érte a ház elé.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy járjanak utána, a telefonáló az-e, akinek mondja magát! Ne beszéljenek idegenek előtt, nyilvános helyen magánügyeikről, hiszen ezeket az információkat a bűnelkövetők felhasználhatják. Soha ne nyissanak ajtót idegeneknek, és bármilyen indokra is hivatkoznak, ne adjanak nekik pénzt! Gyanús idegenek látogatása esetén jegyezzék meg személyleírásukat, gépjárművük rendszámát és mondják el a rendőröknek.

A rendőrség az idősek családját, közvetlen ismerőseit is összefogásra kéri. Ha szükséges, minden nap hívják fel szépkorú rokonuk, ismerősük figyelmét a fentiekhez hasonló történetekre, bűnelkövetési módszerekre és mondják el nekik a rendőrség tanácsait.

Kérjük, minden hasonló esetben fogjanak gyanút, tudakozódjanak vagy értesítsék a Rendőrséget az ingyenesen hívható 06-80-555-111/140 „Telefontanú” zöld számán (hétfőtől csütörtökig: 8-16, pénteken: 8-13), valamint a 107, vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!