Rendőrségi

2016.08.17. 16:30

Vittek mindent, amit értek

Zalaegerszeg - Városszéli hajlékokat fosztogatott két egerszegi férfi, Nagykanizsán a nagyapját és az unokatestvérét lopta meg a kamasz fiú; a büntetőügyekben nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

A vádirat szerint a 36 éves Sz. Ferenc és 20 éves társa, D. Kornél elsősorban a megyeszékhelyi hegyi hajlékokat kereste fel, hogy pénzzé tehető holmikhoz jusson. A két férfi tavaly szeptembertől kezdődően több hónapon át az Egerszeg-hegyen és környékén tört be házakba. Sz. Ferenc az ajtót vagy az ablakot befeszítette, bent összeszedte, amit hasznosíthatónak vélt, míg társa közben kint figyelt. Többek között agancs, szamovár, szivattyú, botmixer, cukor, fűszerek kerültek hozzájuk. Ezeket eladták, elajándékozták, többet viszont lefoglaltak náluk a rendőrök. Olyan is előfordult, hogy Sz. Ferenc nyitott ajtót talált, bement a házba, de az alvó tulajdonost meglátva inkább távozott. Itt később újra próbálkozott, akkor már nyolcezer forintot rejtő borítékot emelt el a hajlékból. Sz. Ferenc egyedül is „dolgozott”. Ez év januárjában megfordult a nagylengyeli hegyen. Az egyik pincéhez pár napon belül kétszer is visszatért, az ajtót berúgta, majd több liter bort, húsz doboz sört, valamint  több kiló mosóport, konzervet, cukrot, telefont vitt magával. D. Kornél is élt a kínálkozó alkalommal, mert ő a  kórházi kezelésekor lopta meg a szobatársát, elemelte a mobiltelefonját.

A másik, szintén vádemelésig jutott büntetőügy két kamasz főszereplője Nagykanizsán ténykedett. A lopások és más bűncselekmény miatt korábban már a törvénnyel összeütközésbe került 16 éves N. Csaba és hasonló korú társa, V. János a pénzszerzéshez ismét a lopást választotta. Ez év február 29-én reggel megjelentek N. Csaba nagyapjának kiskanizsai műhelyénél. A fiatalok hátulról másztak be az udvarra, N. Csaba betörte a műhely ablakát, hogy kinyithassa, ez után bemászott, majd több tucat szerszámot, kisgépet és más holmit adott ki társának. Egyebek mellett fúrógép, fűrész, sarokköszörű, csaptelep, gyalugép, szerszámos láda, villáskulcsok, láncfűrész volt a zsákmányuk, de még a kutya fekhelyét is elvitték; százezer forintnál több kárt okoztak. A holmik V. János kiskanizsai házához kerültek, majd a fiú egy láncfűrész, két csaptelep és egy zuhanyrózsa kivételével a többit ötezer forintért eladta, a pénzt pedig megtartotta. N. Csaba két hónappal később már az unokatestvérét lopta meg, 45 ezer forintot érő tabletjét emelte el a tartozékokkal együtt, a készüléket pedig  tízezer forintért másnap eladta a városban.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a két férfi és a két fiatal ellen többrendbeli, különbözőképpen minősülő lopás miatt emelt vádat az egerszegi, illetve a kanizsai járási ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!