Rezi

2016.07.20. 17:45

Egy hét madárcsicsergés, kirándulások, játékok – nomád tábor a vár tövében

Rezi – Madárcsicsergésre ébrednek, közösen készítik a reggelit és a vacsorát, ismerkednek a természettel és sokat játszanak - így telnek a napok a Rezi Várbarátok Köre által szervezett vártábor lakóinak. Telefoncsörgés nem zavarja meg a napot: részint alig van térerő, másrészt tölteni sem nagyon lehet a készülékeket. Internet sincs, ám vannak élményt adó programok.

Keszey Ágnes

A  rezi vár tövénél lévő táborba érkezésünkkor éppen telefonált a tábor vezetője: elfogyott a víz, utánpótlásáról gondoskodni kellett. (A táborban lévő napelemes áramforrás segítségével működik hűtőgép, s azért jó, ha van egy működő telefon is - de a gyerekek a magukét nem hozták el .)

Fotó: Keszey Ágnes

- Az ebéd az önkormányzat konyhájából érkezik, a többi étkezéshez itt fönt készítjük az ételeket. A vizet a falu tűzoltóautója szállítja fel hozzánk. Gáztűzhelyt használunk, s azért van kiépített zuhanyzónk, de a tábor nomád - meséli a táborvezető Tafota Istvánné. Az egy hetes program ideje alatt rengeteget játszanak és túráznak, kézműves foglalkozáson vesznek a gyerekek: főként helyi általános iskolások.

- Jól viselik a nomád körülményeket, nem hiányzik senkinek a telefon és az internet. Hosszú túrákra indulunk: felfedezzük a természetet. Én bízom benne, hogy nagyon sok élményt kapnak ettől a tábortól,. Próbálunk olyan programokat szervezni, hogy megismerjék a rezi várat és környékét, a növény-és állatvilágot, erősödjön a természet szeretete, tiszteljék a természet lakóit, figyeljenek rájuk: természetes módon próbálunk itt lenni - hangsúlyozta a táborvezető.

A huszadik, jubileumi vártábor célja, hogy a gyerekek a kommersz anyagi örömök helyett szellemi-testi táplálékkal jóllakva, hatalmas élményekkel térhetnek haza.

Madárcsicsergésre ébrednek, este a csillagok fénye alatt térnek nyugovóra, ám előtte  az esti tábortűznél gitár- és furulyaszóval, énekléssel, nagy beszélgetésekkel búcsúztatják a napot. Ha esne az eső, sátorból a várba költöznek aludni.

Címkék#tábor#Rezi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!