Rezi

2017.02.07. 12:28

Énekszó és falucsinosítás

Rezi – Tíz esztendeje működik az Őszirózsa Nyugdíjas Klub. Az aranykorú hölgyek és urak rendszeresen fellépnek térségi rendezvényeken is. A szervezet létrejöttének évfordulóját is együtt ünnepelték a napokban.

Keszey Ágnes

1997. januárjában alakult meg a nyugdíjasklub, mely most 14 fővel működik. Legfiatalabb tagjuk 62, legidősebb közel 80 éves. A klubtagok segítenek a falu csinosításában: a parkosításban, virágosításban. Szereplői helyi és térségi kulturális eseményeknek, vers-és prózamondó és Ki mit tud? versenyeknek

-Magyar népdalokkal lépünk fel, azok a kedvenceink. A tavalyi évben országos minősítőn ezüst minősítést kapott a csapatunk – mesélte büszkén Lancz Ferencné klubvezető. Zalai és vasi, valamint Galga-menti népdalcsokrok csendülnek fel előadásukban, folyamatosan bővítik repertoárjukat. A Helyi gyűjtésű „Ha bemegyek a kis Rezi templomba" című dalt is gyakran és szívesen éneklik.

- Volt mellettünk egy tanító, aki felkészített bennünket a magasabb szintű megmérettetésekre. Vannak a faluban még nálunk idősebbek, tőlük is tanulunk. Amerre járunk, ott is csak ragad az emberre.

Hóbor Henriett és Lancz Ferencné a nyugdíjasklub napokban megtartott jubileumi ünnepségén Fotó: Gombkötő Ilona

A hölgyek mellett a klub mind három férfitagja is énekel: ők egyházi énekeket és katonadalokat.

- A doni áttörés évfordulójára való megemlékezést mi kezdeményeztük a faluban. Minden évben ott vagyunk a Katonadal fesztiválon Zalaapátiban és a cserszegtomaji adventi kórustalálkozón - mondta a klubvezető.

Az Őszirózsa Nyugdíjas Klub tagjai már készülnek a Sármelléken megrendezendő térségi Aranykorúak farsangjára, utána a cserszegtomaji vers-és prózamondó versenyen lépnek fel, részt vesznek a rezi Szent György napi, valamint a Hősök napi ünnepségén, majd a térségi Aranykorúak juniálisára látogatnak el. A klubban a hagyományőrzés mellett a közösség erősítése is meghatározó. - Az összetartás fontos: mindenki figyelemmel kíséri a másikat, miben segítsen. Nagyon jó visszaemlékezni: annyi minden megtörtént az életben, azt az ember elbeszélgeti. Szeretjük egymást, összetartó kis csapat vagyunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!