2016.09.30. 15:42
Kamrában a termés, finom étel a tányéron
Színes zöldségek és savanyúságok kínálták magukat, ínycsiklandó illatok szálltak a levegőben – a helyben termett alapanyagokat dolgozták fel Reziben.
Kemencében sült a tepertős tócsi és a langalló, sütőben a kenyér, üstben rotyogott a bicskelekvár – így hívják Reziben a csipkebogyót – dödölle és levesek is készültek a Szent Mihály-napi betakarító ünnepen.
– Hajdan ekkor volt a mezőgazdasági év zárása. Ma bemutatjuk, milyen munkát végeztünk: hogyan dolgoztuk fel azokat a terményeket: keszthelyi nemesítésű burgonyát, zöldségeket- amit a közösségi kertben termeltünk. Savanyúságot, lecsót, paradicsomlevet, lekvárokat is készítünk- mondta el Tafota Istvánné, a Rezi Várbarátok Köre elnöke.
Az év közben termett és korábban már feldolgozott alapanyagokból, friss zöldségekből és a már üvegekben lévő finomságokból most elkészített étkeket meg is kóstolhatták a vendégek, akik előadásokat is hallhattak a helyi termékek jelentőségéről az iskolások pedig fabatkáért cserébe kézműves termékeiket kínálták.