Sárhida

2015.03.09. 19:45

Édes élet Sárhidán

Sárhida - Az Egészséges Életért Egyesület szombaton immár 3. alkalommal rendezett Süteményfesztivált a helyi kultúrházban, ezúttal igazi újdonságokkal is várták a sütni és sütit imádókat.

Civil Tudósítónktól

– Ez alkalommal, amellett, hogy a helyi lányok és asszonyok valamint férfiak is képviseltették magukat finomabbnál finomabb költeményekkel, nevezések a szomszédos Bocföldéről és Bakról is érkeztek. Otthon készített édes és sós süteményeket vártunk – mondta el a szervezők nevében Herczeg Józsefné Magdi – aki egyben gratulált is minden résztvevőnek. Elmondta, hogy minden nevezett büszke lehet magára, mert nagyon ízletes és finom sütemények készültek. A köszöntő után Horváth Marika mesterszakács szólt néhány gondolatot a sütésről, a sütikről és a várható trendekről.

Süteménykavalkád. Harmadszor rendezték meg a fesztivált. Fotó: A szerző

Az összesen 47 remekmű képpel és recepttel ismét megjelenik egy közös kiadványban. A sütőket zsákbamacska csomagokkal jutalmazták a résztvevők, amennyiben helyesen tudtak válaszolni a sütéssel-főzéssel kapcsolatosan feltett kérdésekre. A program süteménykóstolással majd vidám, kötetlen beszélgetéssel folytatódott a délután további részében. „A sütemény maga a varázslat, maga a csoda." Ezzel a mottóval várják jövőre is a fesztiválra a jelentkezőket, akkor már negyedik alakalommal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!