Sármellék

2017.02.26. 16:18

Aktívan és vidáman - a térség aranykorú lakói gyűltek össze farsangi mulatságra

Sármellék – Jelmezt öltöttek, vidám műsorokkal léptek fel a keszthelyi járás nyugdíjas egyesületei az utolsó farsangi hétvégén.

Keszey Ágnes

Maskarás, éneklő, táncoló, vidám színdarabokat bemutató örökifjú idősek gyűltek össze vasárnap a sármelléki ÁMK-ban.  Idén már negyedik alkalommal rendezte meg az Aranykorúak Társasága a farsangi mulatságot.

A rezi nyugdíjasok  színdarabot adtak elő, táncoltak és énekeltek is

A szervezet vezetőjétől megtudtuk: tizenöt településről közel  csoport több mint  kétszázötven  tagja  érkezett a vidám programra, közel kétszázan jelmezben, szereplőként.

Farsang Imre és felesége fánkkal kínálta a közönséget és a zsűrit

– Vannak, akik már több hete készültek erre, megtervezték és megcsinálták a jelmezt, próbáltak és csiszolták a produkciót – mondta el Kapcsándy Mária, a szervezet elnöke.

Munkában a zsűri - a zalavári fellépők műsora közben - balról a második Horváth Ildikó, Zalavár polgármestere Fotó: Keszey Ágnes

A legjobb jelmezeseket díjazták, majd a vidám műsorok után a helyi nyugdíjas hölgyek egyesülete, a SÖTYE és sármelléki önkormányzat jóvoltából fánkokat, süteményeket, szendvicseket kóstolhattak a résztvevők, majd táncra is perdültek, hiszen tánctanítás és jelmezes bál is színesítette a mulatságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!