SÉTA

2017.01.16. 23:30

Aranytollasunk, Tar Júlia, a Bibó-gimnázium végzőse

Hévíz - A tizennégy éve zajló SÉTA programunk alatt már felnőtt az általános iskolai nemzedék. Olvasóink közben száznál is több zalai középiskolás írásaival ismerkedhettek meg.

Arany Horváth Zsuzsa

Köztük a hévízi Bibó István Gimnázium idei végzős növendékével, aki a 2016-os őszi szezonban hozzánk eljuttatott cikkeivel olyan kiváló minőséget képviselt, hogy elnyerte az Aranytoll elismerésünket. Tegnap azt is megtudtuk, mi motiválja az írásra, s milyen terveket dédelget a jövőre nézve.

Tar Júlia a Séta-programban nyújtott teljesítményéért nyert díjjal Fotó: Arany Horváth Zsuzsa

- Nagyon szeretek olvasni, elsősorban regényeket, szeretem az irodalmat, ez is inspirált az írásra - mondta az Aranytoll átvétele után Tar Júlia. - Hogy mivel szeretnék foglalkozni, még nem tudom pontosan, a nyelveket is szeretem, angolt és németet tanultam itt a gimnáziumban.

Júlia valószínűleg anglisztika szakon tanul majd tovább Budapesten, s olyan munkát képzel el magának, ami sok utazást tesz lehetővé, hiszen ez az egyik kedvenc elfoglaltsága. Természetesen az olvasás mellett.

- A Gyűrűk ura tett rám mély benyomást, de nagyon tetszett Bulgakov Mester és Margaritája is, valamint Örkény István groteszk világa.
Júlia tanára, Keserű Tímea elismeréssel szólt tanítványa szorgalmáról, alaposságáról, s arról, hogy az érettségi évében is szakít időt az írásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!