SÉTA - Az építész diákkonferencián

2017. április 25., 20:15 szerző: Olvasó
komment
Idén 23. alkalommal rendezték meg a Nemzetközi Építész Diákkonferenciát, amely ez alkalommal Veszprémben zajlott. Ebben az évben is az ország minden részéről, valamint határon túlról is érkeztek építésznövendékek valamint tanárok.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Április 7-én részt vettünk a diákkonferencia hivatalos megnyitóján, majd bejártuk Veszprém nevezetességeit, többek között betekinthettünk a Magyar Építőipari Múzeumba, a Gizella-kápolnába és a Laczkó Dezső Múzeumba. Ezek után, az esti programunk a Petőfi Sándor Színházban volt esedékes, ahol fiatal színjátszók mutatták be nekünk, az ő szemléletük szerint Karinthy Frigyes - Tanár Úr kérem című művét. Az ezt követő napon négy csoportra osztottak bennünket.

Széchenyisek Zalaegerszegről a veszprémi várban

Az a csapat, amiben mi, zalaegerszegiek is voltunk, Várpalota felé vette az irányt a Thury-várba. A várban körbevezettek minket, láthattuk a különböző korok öltözeteit, valamint a kínzókamrát és a vár tetejéről megcsodálhattuk, milyen is Várpalota. Ezután Zirc következett, a Ciszterci Apátság és annak műemlék könyvtára, ami közel 65 000 könyvet őriz, melyek közt az országban egyedülálló példányok találhatók.

A délutáni úti célunk a Herendi Porcelángyár és Manufaktúra valamint a tihanyi apátság volt. Herenden végigkísérhettük a porcelángyártás folyamatát és azt, hogy az ott dolgozók milyen kemény munkával alkotják a remekműveket. A tihanyi apátságban meghallgattuk az apátság történetét, a főapát tolmácsolásában, és betekinthettünk az altemplomba is. Az utolsó napon sétálgattunk a városban, meglátogattuk a Szaléziánumot és az Érseki Palotát, részt vettünk a helytörténeti vetélkedőn.

Ez a hét vége is rámutatott, mitől is olyan gyönyörű a szakmánk. Sok barátságot kötöttünk szakmabeli diákokkal és nem utolsó sorban megszámlálhatatlan tapasztalattal térünk haza.

Flórián Franciska

ZSZC Széchenyi István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 14/B

Zalaegerszeg

További SÉTA cikkek itt

Olvasó

2017. április 25., 20:15 szerző: Olvasó

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...