SÉTA

2017.05.16. 14:40

Dal: Szeretni még...

Februárban hirdetett pályázatot a Müller Péter Sziámi AndFriends zenekar. A magyar alternatív kultúra egyik meghatározó egyénisége az együttes Szeretni még című dalának feldolgozására invitált középiskolás fiatalokat.

SÉTA

A dalnak műfaji megkötései nem voltak, magyar nyelven kellett előadni, emellett a videóra rögzítés is fő szabálynak számított. Egyénileg, de akár csoportosan is lehetett jelentkezni. A fődíjak között szerepelt osztálykirándulás költségeinek fedezése, heti bérletek a Sziget és VOLT fesztiválra, valamint fellépési lehetőség a Müller Péter Sziámi AndFriends Sziget Fesztivált záró koncertjén.

Erről egészen addig nem is hallottunk, amíg magyartanárunk, Karáth Anita tanárnő elő nem hozakodott az ötlettel: jelentkezzünk! Így indult ez a kaland, amibe nagyon sok időt fektettünk. Sokat agyaltunk a részleteken. Létrejött egy kis énekes-zenés csapat, akikkel feldolgoztuk a dalt. Az új verzióban a személyiségünk is visszaköszön. A kreatívabb emberek pedig a videót álmodták meg, sőt animáció is készült az egyedi videókliphez. Osztálytermünkből kialakítottuk a stúdiót, ahol a hangfelvétel készült, majd egy másik hosszadalmas napon a klippel foglalkoztunk. A határidő utolsó napján, április 30-án küldtük el a kész pályaművet, amire hamar választ is kaptunk.

Müller Péter Sziámi (balról) a fővárosi eredményhirdetésen. Mellette az A 'UR zenekar énekese, Baka Rebeka, középen Sopronyi Anna a klip főszereplője és énekese, a cikk írója

Ettől a naptól kezdve izgulhattunk május 12-ig, ugyanis ezen az estén hirdették ki a győzteseket Budapesten, a Dürer Kertben, ahová minden pályázónak tiszteletjegy járt, így páran elhatároztuk, ott a helyünk. A helyszíntől nem messze, a Városligetben is lehetett hallani, milyen jó hangulatú tud lenni egy-egy ilyen rendezvény. Az eredményhirdetés persze egy Müller Péter Sziámi AndFriends koncerttel volt egybekötve, ezt az A 'UR zenekar előzte meg.

A nyitott kerthelyiségben barátságos közeg fogadott minket. Az ország minden tájáról jöttek fiatalok, hogy megtudják, kik érdemelték meg a legjobb pályázatokért járó nyereményeket. A Zrínyi Miklós Gimnázium 10. A osztályát heten képviseltük a helyszínen, majd helyünket elfoglalva elérkezett a várva várt pillanat. Elénekeltük közösen a Szeretni még-et, majd Sziámi elkezdte felsorolni a nyerteseket. Először nem hittünk a fülünknek, mikor elmondta: A zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium csapata 25.000 forint értékű ajándékutalványt nyert egy budapesti antikvárium jóvoltából, ami annyit jelentett, a húsz legjobb pályázó közé kerültünk.

Habár a főnyereményeket más iskolák diákjai kapták meg, mi mással is gazdagodtunk. Összekovácsolt minket a közös munka, kitartóan végigcsináltuk, és hihetetlenül büszkék vagyunk magunkra, hogy idáig eljutottunk. Várjuk a következő ilyen lehetőséget, hogy megmutathassuk, mit tudunk.

Sopronyi Anna Eszter 10.A, Zrínyi-gimnázium

Zalaegerszeg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!