SÉTA

2016.11.07. 15:55

Diákok élménybeszámolója az Operettszínházról

A zalaegerszegi Széchenyi István Szakgimnázium és Szakközépiskola néhány tanulója meglátogatta a Budapesti Operettszínházat az iskola vezetősége által ajánlott program keretei közt.

A látogatás lehetőséget nyújtott azon diákok számára, akik szeretik a színházat, hogy bepillantást nyerjenek a főváros kulturális életébe.


Mozgalmas jelenet a fővárosi színház zenés előadásából Fotó: Operettszínház

Izgatott kis csapatunk tanítás után kelt útra, két iskolabusszal. A hosszú autózást követően az Operettszínházba lépve gyönyörű látványban lehetett részünk. A vörös szőnyeg, a kristálycsillárok, a hatalmas tükrök mind hozzájárultak a hangulat ünnepivé tételéhez. Miután mindenki elfoglalta a helyét, rövid idő elteltével elkezdődött az előadás. Ahogyan azt az Operettszínház ismertetőjéből megtudtuk, az Elfújta a szél című musical története regényként született meg, majd zenés darabként kelt életre. Scarlett O Hara története 1861-ben kezdődik, amikor addig csupán szerelmi bonyodalmaktól terhes életébe hirtelen belép az amerikai polgárháború Észak és Dél között, ami mindent megváltoztat körülötte. Mérhetetlen szegénység tör ki, így Scarlettnek napról napra harcot kell vívnia a családi birtok megőrzéséért. Házasságai rendre véget érnek, szerelmi kudarcai árán azonban végül mégis megadatik számára az újrakezdés lehetősége. A színészek bámulatos alakítással, gyönyörű hangjukkal érzékletesen adták át a nézőknek a történet gazdag érzelemvilágát. A háromórás előadás közben egyszer volt szünet, amikor felfedezhettük a színház épületének szépségeit és különlegességeit.

Mindannyian különleges élményben részesülhettünk, és reméljük, a jövőben is lesz alkalmunk ilyen csodálatos előadások megtekintésére.

Varga Katalin 12. B

(Széchenyi István Szakgimnázium és Szakközépiskola Zalaegerszeg)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!