SÉTA

2017.05.09. 14:45

Foci, foci, foci, foci:24 órán keresztül

Izgatottan toporogtunk a focipálya szélén - Ez talán érthető, hiszen pillanatokon belül útjára indul a BLG XIV. Maratoni Focikupája, közkeletű nevén a 24 órás foci.

Mi pedig egyetlen lánycsapatként leszünk részesei a megmérettetésnek. És ekkor a játékvezető sípjára polgármester úr elvégezte a kezdőrúgást.

Így kezdődött április 28-án délben a 24 órás foci. A tavalyihoz képest több, 11 csapat indult, mindenkivel egy mérkőzést játszottunk, melyek 25 percesek voltak. Úgy készültünk, hogy a meccsek közti szünetekben pihenünk, ám rájöttünk, éjszaka, az iskolában, a pálya szélén minden izgalmasabb, mint az alvás.

Böjti Blanka, Salamon Enikő, Tímár Gerda, Boros Gréta, Bunczom Evelin és Veres Vivien Fotó: Batthyány-gimn.

A hagyomány szerint, ha indul egy leánycsapat, akkor őket éri a "megtiszteltetés", hogy a kezdőmérkőzést játsszák. Most sem volt ez másképp, a fentebb említett kezdőrúgás után mi, lányok a saját osztályunk egyik fiú csapata ellen mutathattuk meg tudásunkat. Tíz mérkőzést játszottunk, és ezekből egyet sikerült megnyernünk, így mindegyikünk kapott egy tábla csokit.

Délután nem fogadott minket kegyeibe az időjárás, hiszen 4-5 órán keresztül esett az eső, mindannyian át- és eláztunk, de kibírtuk és jól bírtuk. Szombat délben véget ért az utolsó meccs, ám mivel döntetlen volt az eredmény, így büntetőrúgások után derült ki, idén a tavaly végzett BLG-sek csapata győzött, a képzeletbeli dobogó második fokára viszont a mi osztályunk egyik csapata, a 11.B-sek kerültek. Boldogok voltunk!

Miért jó 24 órán át kergetni a labdát, főleg lányként? A válasz: életre szóló élmény, kár lenne kihagyni. Jövőre is indulunk, reszkessetek, fiúk!

Tímár Gerda, Horváth Titanilla 11.B

Batthyány-gimnázium

Nagykanizsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!