SÉTA - Lapozz igazi könyvet!

2017. június 07., 13:00 szerző: SÉTA
komment
Április 10-én lehetőségem adódott elmenni a Zala Megyei Kormányhivatalban megrendezett költészetnapi ünnepi műsorra.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Ez az esemény nemcsak, hogy nagyon tetszett, hanem rávilágított különféle társadalmi problémákra is.

Az ünnepségnek csendes megfigyelője voltam. A legutolsó asztalok egyikénél ücsörögtem, miközben az előadókat hallgattam. Énekek, gondolatok, de természetesen túlnyomó többségben versek hangzottak el a szereplők tolmácsolásában. Felfigyeltem az egyik előadó történetére, aki arról mesélt, hogy miként talált rá arra a versre, amit felolvasott. "Elővettem a verseskötetet és keresgéltem benne" - mesélte.

Ez gondolkodóba ejtett. Ma már a 21. században milyen ritkán halljuk valakitől, hogy elővett vagy fellapozott, esetleg megvett egy könyvet. Az emberiség sokféle kifogást hozhat fel mentségére. A modernizáció a sok pozitív hatás mellett bőven rendelkezik negatívakkal is.


A megyeházán rendezett költészet napi közös felolvasás ifjú résztvevőinek köre

A világ érezhetően napról napra fejlődik, egyre csak hátrahagyva a múltat, figyelve arra, hogy szigorúan csak előre nézzen, egy pillanatra sem hátra. Ennélfogva az emberek a mai világban elkényelmesedtek, és a könnyebb megoldások felé kacsingatnak. Egyszerűbb letöltenünk a könyvet pdf-ben, minthogy elmegyünk egy könyvesboltba és megvegyük, nem? Félreértés ne essék, én nem úgy gondolom, hogy a modern világ rossz, ugyanis a diákok tanulás szempontjából sokat köszönhetnek az internetnek, csupán csak a klasszikus könyvek védelmére szeretnék kelni. Elfelejtjük, mennyi pluszt adhat nekünk egy igazi könyv elolvasása. A telefonjainkba temetkezünk, lehajtott fejjel törünk magunknak helyet a világban. A felgyorsult életünkben sokkal kevesebb időnk van kikapcsolódni. A legtöbb embernek a relaxáció egyetlen módját a tévék által kínált sorozatok és filmek jelentik, amelyeket készen tálalva az otthonukban kapják.

E gondolatok a költészetnapi műsor kapcsán jutottak eszembe. Reménykedem, hogy egyre többen fordulnak vissza, és a könyvek által nyújtott szórakozást választják.

Pezzetta Lujza (9.b)

Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium

Zalaegerszeg

További SÉTA-cikkek itt

SÉTA

2017. június 07., 13:00 szerző: SÉTA

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...