SÉTA

2017.05.16. 14:40

Örök élmény marad - A tánc, ami sokaknak csak egy szó, számomra az életet jelent!

Már az óvodában táncszakkörre jártam, s fellépésekre is utaztunk. 2006-ban, amikor az első osztályba léptem, a szüleim egy hirdetést láttak az iskolában: gyerekeket vártak újonnan alakult közösségbe, a PressDance tánccsoportba.

SÉTA

Az első alkalommal tudtam, ez lesz az én sportom. 1-2 év után kezdtem versenyezni csoportosan, formációban. Imádtam a nyüzsgést és rohanást, a megmérettetéseket, amik egyre komolyabbá váltak. Egyre több hétvégémet foglalta le, nem beszélve a heti edzésekről, amelyek napi szintűvé váltak, persze ez mind vidámsággal és örömmel töltött el. Így van ez 11 év után is.

A minden évben megrendezésre kerülő világbajnokságra, melyet Csehországban rendeznek, már 3. alkalommal utaztam el csapatommal. Az egyhetes eseményből általában 3-4 napon veszünk részt. Természetesen minden verseny előtt izgatottak vagyunk, de mivel erre a megmérettetésre hónapokat készülünk, így az utolsó napok mindig kicsit feszültebbek.

Herczeg Dóra és Bangó Milán

Végül változatos eredmények születtek, mindre büszkék vagyunk, tudjuk, jobbá tesznek és közelebb visznek minket a céljainkhoz. Legutóbbi legjobb eredményeim: koreografált dance show latin solo 1. helyezés, rumba páros tánc 5. helyezés, samba páros 4. helyezés. Csoportos kategóriában két alkalommal is a dobogó tetején álltunk.

A sportág nem pénztárcabarát, csapatunk igyekszik a terheket enyhíteni, a fellépések díjait a táncosokra fordítják.

A támogatás, főleg családom részéről más téren is megmutatkozik. Mivel Csehországban a verseny már kora reggel kezdődött, a hajnali kelés majd a gyors frizura- és sminkkészítés anyukámmal elkerülhetetlen volt. Bár őszintén szólva nekem mindig ez az egyik kedvenc része a versenyek során.

A táncruhák és a napi ételek táskába pakolása gyors tempóban szintén segítséget igényelt. Ezek mellett természetesen a lelki háttér biztosítása is fontos, hogy nyugodtan léphessünk a táncparkettre. Vannak időszakok, amikor fáradtabb vagyok, főképp a szürkés, egyhangú téli hónapokban. Ilyenkor a hetek és a versenyek sokkal megterhelőbbek, de az eredmények mindig kárpótolnak.

Ezek mellett pozitívum, hogy az angoltudásomat is tudom gyakorolni. Például amikor a hajvasalóm eltűnt, és ezt a recepciós hölgynek el kellett magyaráznom. Ezenkívül a világ minden tájáról érkeznek versenyzők, így nyelvtudásommal új barátokra is szert tehetek.

Mit is ad számomra a tánc? Kitartást, akaraterőt, magabiztosságot, nőiességet, boldogságot, szabadságot, jó kondíciót és egészséges izomzatot. Bár órákat tudnék mesélni a tánc világáról, de egy biztos, számomra örökre szóló élmény marad.

Herczeg Dóra (11.a), Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Zalaegerszeg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!