SÉTA - Tavaszi sorozatunk aranytollas szerzője

2017. június 07., 08:00 szerző: SÉTA fotós: Szakony Attila
komment
Nagykanizsa - SÉTA programunk legújabb aranytollas ifjú szerzője Varga Dávid István, a Batthyány Lajos Gimnázium 11. osztályos növendéke.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Olvasóink talán emlékeznek rá, Varga Dávid István az úgynevezett kanizsaikumokról tudósított bennünket. Olyan rejtett értékekre hívta fel a figyelmet, amit talán még a kanizaiak közül sem ismer mindenki. A tavaszi szezon aranytollát ezzel elnyerte, de az osztálytársai kitűnő írásaival is szép számban találkozhattunk ezeken a hasábokon, köszönhetően Tislérné Tóth Zsuzsanna igazgatóhelyettesnek, a SÉTA-program batthányis tanár mentorának.

A gimiben mindenki Pityunak hívja őt, a népszerűségét nemcsak kiváló tanulmányi eredményének köszönheti, hanem szervezőkészségének. Jelenleg ő a diákönkormányzat elnöke, ebben a minőségében az első pingpongbajnoksággal és a Digitális Diéta című programmal vétette észre magát.


Varga Dávid István a nyereménnyel, amivel akár verset is írhat. Kedvenc kortárs költői Varró Dani és Lackfi János	 Fotó: Szakony

- Arra kértük a diákokat, egy napra tegyék le a telefonjukat, nélküle játsszunk, sportoljunk, szórakozzunk. Nem ment könnyen, de sikerült az elszakadás a mobiloktól - mesél a sikerről a 17 éves fiatalember. Aki matematika-fizika tagozatos lévén a műszaki egyetem gépészmérnök karára igyekszik. Ezzel együtt az irodalomórák is a kedvencei közé tartoznak, olyannyira, hogy ha épp nem focizik vagy röplabdázik, zongorázik, harmonikázik, akkor verset ír.

- Régóta készültem egy szonettkoszorú megírására, jól haladok vele, az iskolai évekről, a gimnáziumról szól, amelyet nagyon szeretek. Jó választás volt, remek környezetben tanulhatunk, laza, ugyanakkor magas színvonalú az oktatás.

Varga Dávid István vállalkozó szülei támogatását mindenben élvezi, sőt, egy ifjú leány is szurkol a sikereiért.

További SÉTA-cikkek itt

SÉTA

2017. június 07., 08:00 szerző: SÉTA fotós: Szakony Attila

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...