Söjtör

2017.03.30. 15:35

Civil összefogással Vöröskereszt szervezet alakult Söjtörön

Söjtör - Kedden este Vöröskereszt alapszervezet jött létre a faluban. A huszonöt taggal megalakult tömörülés mögött széles civil összefogás tapasztalható.

Varga Andor

Az alakuló ülésről tájékoztatva Könyves Gábor polgármester elmondta: a település népdalköre, a polgárőr egyesület, a nőklub, a cigány önkormányzat, valamint a faluban működő mentőállomás is képviselteti magát a karitatív szervezetben - mely egyébként a reméltnél is magasabb létszámmal alakult meg.

Az alakuló ülésen (balról): Barta Erika, Nagyné Csizmadia Valéria, Fitos Veronika, az IKSZT-munkatársa, valamint az ülés levezető elnöke, a megyei Vöröskereszt küldötte, Kustán Sarolta
Fotó: Söjtöri önkormányzat

- Söjtörön régre nyúlnak az önkéntes segítségnyújtás hagyományai - mondta el a polgármester. - Már az 1800-as években működött itt Vöröskereszt szervezet, amit az a Festetics Mária grófnő hozott létre, akiről a mostani ülésnek otthont adó IKSZT-nket elneveztük. Valamikor a rendszerváltás után szűnt meg a mozgalom, és én személy szerint nagyon büszke vagyok rá, hogy az emberekben újra felébredt az igény iránta.

Az ülésen elhangzott: a tagok gondozásukba veszik a söjtöri időseket, évente két véradást szerveznek, valamint karitatív gyűjtéseket, ételosztásokat bonyolítanak le. És már a hivatalos megalakulás előtt össze is gyűjtöttek kilenc zsák ruhát.

Az alapszervezet tagjai Nagyné Csizmadia Valériát választotta meg elnöknek, majd az ő javaslata alapján Barta Erika lett a titkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!