Söjtör

2016.01.15. 14:15

Feloszlatta magát a söjtöri képviselő-testület

Csütörtök este, soros ülésén feloszlatta magát a község önkormányzati képviselő-testülete. A polgármesterrel együtt héttagú grémium egyhangú szavazással hozta meg a határozatot.

Varga Andor

A faluban eddig is nyílt titok volt, hogy a képviselők egy része, illetve a polgármester közt feszülő ellentét miatt – finoman szólva – nem működik ideálisan Söjtör vezetése. Az önfeloszlatás ötlete is felvetődött már korábban, több alkalommal.

– Én magam is többször indítványoztam, hogy ilyen légkörben jobb lenne talán újra nekifutni a választásoknak, illetve az alpolgármesterünk tavaly nyári lemondásakor is felvetődött a gondolat – mondta Könyves Gábor polgármester. – Ám a négy képviselő, akik velem szemben frakcióba tömörültek, és többségüknél fogva minden kérdésben döntöttek, mindig ez ellen foglalt állást. Ezek után némileg meglepő volt, hogy csütörtökön éppen ők álltak elő az ötlettel.

Az említett képviselőcsoport részéről annak egyik tagját, Takács Zsoltot kérdeztük a lépés indokairól, illetve annak időzítéséről.

– Korábban úgy gondoltuk, a kialakult feszültség ellenére további időt kell adni magunknak, hogy meglássuk, hogyan tudunk együtt dolgozni Söjtörért – mondta Takács Zsolt. – Sajnos a választások óta eltelt több mint egy évben a közös és érdemleges munkába vetett minden hitünk szertefoszlott. Ezt a lépést meg kellett tennünk a falu érdekében.

A döntés egyhangúságából látszik: ebben legalább egyetértettek a testület tagjai. Könyves Gábor azt mondta: csak becsületből is indulni fog az időközi választáson, Takács Zsolt a maga részéről úgy reagált: még korai erről beszélni. A voksolást 90 napon belül kell megtartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!