Sormás

2016.06.29. 08:18

A temető, s az orvosi rendelő rendbetétele

Sormás – Új járdák, utak, a temető felújítása és parkosítás. A falu évek óta fejlődik, új terveikkel készen állnak kihasználni a lehetőségeiket.

Deák Balázs

Pőcze Edit polgármester elmondta, hogy jelenleg több probléma is megoldásra vár a településen. Az önkormányzat nemrég beadott egy pályázatot, amelynek keretein belül közel 10 millió forintot költhetnének a temető felújítására. A már önerőből kicserélt kerítés után egy urnafal és új urnasírhelyek készülnének. Mindemellett a bejárat és a ravatalozó között új térköveket fektetnének le.

Megtudtuk, hogy egy tavaly megnyert tender után mintegy 15 millió forinttal gazdagodott a község és a falu a teljes összeget járdák javítására fordítja. A polgármester hozzátette: a Kossuth utca mindkét oldalának teljes hosszán, illetve a hivatal és a temető közötti szakaszon hamarosan elkezdődnek a munkálatok.

Pőcze Edit polgármester szerint az IKSZT udvarát jobban ki lehetne használni, jóllehet a kandeláberek még hiányoznak. Fotó: Gergely Szilárd

– Mindezek mellett elsődleges céljaink között szerepel az orvosi rendelő felújítása. Szeretnénk a váróterem egy részét leválasztani a gyerekek számára. Ha a pályázatunk nem nyerne, akkor önerőből is elkezdjük a munkálatokat – mesélte a polgármester.

Ezen felül a település próbál forrást szerezni az ipari szektor megújítására. A   közel másfél hektáros területen új utak készülnének és bevezetnék a közműveket.

Nem maradhat ki a felújítások sorából az IKSZT udvara sem. A betonkerítés helyére virágágyások kerültek, de a parkosítást és új kandeláberek felállítását is tervezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!