Sormás

2016.07.08. 14:10

Kinek a sakkparti, kinek a lubickolás a strandon

Sormás – Kirándulás, fürdőzés és játék reggeltől estig. A község önkormányzata idén is színes programokkal kényezteti a gyermektábor lakóit.

Szabó Zsófia

Tavaly szervezett első ízben helybéli fiataloknak a település vezetése napközis, vakációs elfoglaltságot.

– A szülőket szerettük volna kissé tehermentesíteni azzal, hogy két hétig vigyázunk a csemetéikre a nyári szünidő során – mondta Pőcze Edit, Sormás polgármestere.

– A változatos rendezvényeknek köszönhetően olyan sikere lett a tábornak – fűzte hozzá a falu első embere –, hogy Nagykanizsáról és a környékbeli falvakból is naponta érkeznek gyerekek.

Az egykori óvoda környékén jelenleg is „telt ház" van. Közel harminc lurkó pajkoskodik késő délutánig a sormási táborban, természetesen felügyelet mellett, ami nem csak a felnőttekre hárul. Több középiskolás diák is jócskán kiveszi a részét a teendőkből.

Neubauer Emma (középen) vicces történeteket mesélt táborozó barátnőinek  sakkparti közben. A lányok örömmel hallgatták. Fotó: Szakony Attila

A Mező Ferenc Gimnázium végzőse, Kovács Bálint önként vállalta, hogy vigyáz a kisebb gyermekekre.

– Ugyan jogi pályára készülök – jegyezte meg a fiatalember –, ám mindig szerettem az apróságokkal foglalkozni. – Nem jár sok nehézséggel a munka: azt kell szem előtt tartani, hogy ne unatkozzanak – mosolygott Kovács Bálint, aki elárulta: ezért szerveznek a gyerekeknek érdekes programokat.

– Én a kézműveskedést szeretem legjobban – kapcsolódott a beszélgetésbe a kilencéves Horváth Mirabella. – Meg azt, hogy sokat járunk fürdeni a Balatonra. – Sőt, a táborban megtanultam csocsózni is – folytatta az élménybeszámolót Mirabella. – Akár a fiúkkal is szembeszállok – kacsintott a sormási kislány.

Az ifjú hölgyekből verbuválódott csapatot pedig a sakkozás köti le. Hosszú órákra félrevonulnak az udvaron lévő kis házba, ahol persze tét nélkül mennek a játszmák.

– Amelyikük nem olyan ügyes, annak tanítok pár trükköt – súgta oda az egyik lány, a fővárosi Leveli Réka, aki a nyári szünet egy részét a Kanizsához közeli faluban tölti.

A hölgykoszorú rövid időre szétszéledt, amikor Pedro, a terápiás eb megérkezett. A gyerekek szívesen futkoztak a kutyussal, kellett a „bemelegítés", hiszen délután úszni mentek mindnyájan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!