Sport

2011.07.08. 16:11

Az egerszegi jorkyballosok is részt vettek a sportág Bajnokok Ligájában

Érdekes hírrel keresett meg bennünket Mazzag András, a Zalaegerszegi Jorkyball Klub vezetője, ugyanis csapatával részt vett a sportág Portugáliában rendezett Bajnokok Ligája döntőjében.

Kerkai Attila

Néhány éve működik Zalabesenyőben jorkyball-pálya, s mint sportági kuriózum, korábban már lapunk is írt az új „jelenségről”. Most viszont eljött az első alkalom, hogy a „ketrecfutball” helyi képviselői kilépjenek a határokon túlra. Mazzag András ezúttal csapatvezetőként volt ott Portugáliában, ahol az egerszegiek háromfős együttese így állt fel: Gorza Péter, Gáspár Balázs, Pőcz Marcell. Különösen Gorza Péter neve lehet ismerős, hiszen egykor a ZTE FC reményteljes fiataljaként hívta fel magára a figyelmet – a nagypályások között is.


– Magyarországról rajtunk kívül fővárosi, szolnoki csapat is kint volt Portugáliában, és persze a magyar válogatott, hiszen egyúttal a világbajnokságot is megrendezték – szólt a kint eltöltött napokról Mazzag András, aki azt is elárulta: körülbelül húsz ország csapatai versengtek egymással. – Mi először szerepeltünk ezen a tornán, így elsősorban tapasztalatot szerezni utaztunk ki, és a fiúk eleget is tettek ennek még a vereségek ellenére is. Kemény ellenfelekkel játszottunk, négy mérkőzés jutott számunkra, melyek között francia és portugál ellenfelekkel mérkőztünk, éppen annak a két országnak a képviselőivel, akik a jorkyballban a legjobbaknak számítanak. A technika megvan, de ez olyan sportág, melyben a tapasztalat és a taktikai érettség dominál, egyfajta észjáték is, amihez kell a tapasztalat.

Mazzag András azt is elárulta: már most eldöntötték, hogy jövőre is neveznek, hiszen ez a csapat mindössze három hónapot játszott együtt, így az idő nekik dolgozik. Ő maga már részt vett Eb-n is, azonban egy sérülés miatt jelenleg nem műveli aktívan a jorkyballt.

– A technikai felkészültségen túl komoly fizikai állóképesség is szükséges, ezt pedig munkából lehet megszerezni. Ezért is bizakodunk, hogy ha együtt marad az együttes, akkor még felkészültebben sikereket érhet el – jegyezte meg. S ha valaki nem tudná: a jorkyball zárt „ketrecben” zajlik 5x10 méteres pályán, 1,1x1,1 méteres kapukkal és 2-es méretű (kézilabdanagyságú) labdával. De ez is futball és persze gólra játsszák, hiszen ez a lényeg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!