Sport

2011.09.07. 16:46

A nagykanizsai Baticz Milán nyerte az országos Rubik-kocka bajnokságot

A klasszikus 3x3x3-as Rubik kocka kirakásában a 4. magyar bajnoki címét szerezte meg a nagykanizsai Baticz Milán. Bár a 21 éves egyetemista fiú nem döntötte meg saját rekordját, így is bő két másodperccel előzte meg vetélytársait.

Benedek Bálint

Milán 14 éves korában fogott először kockát a kezébe, s azóta rengeteg versenyen szerepelt sikerrel, az évek során 300 érmet gyűjtött, ebből 140 az arany fokozatú. Sőt azzal, hogy négy évvel ezelőtt 24 óra alatt 4786 darab kockát rakott ki, még a Guinness Word Rekord nívós elismerését is megkapta. Az egyedülálló teljesítmény mellett a kanizsai fiatal, ha tanulmányai engedik, rendszeresen indul Rubik- versenyeken. A budapesti magyar bajnokságon rajta kívül több, mint 100 versenyző nevezett, s a legnépszerűbb 3x3x3-as Rubik-kockát 10,3 másodperc alatt rakta ki. Ez messze elmarad az országos 7,58 másodperces rekordtól, ami szintén Milán nevéhez fűződik.


– Két egyetemen tanulok egyszerre, így kevesebb idő marad a gyakorlásra, de egy bűvös kockát mindig magamnál tartok – árulta el Milán. – Ugyan nem forgattam űridőt, ám szerencsére az ellenfeleim sem voltak jó formában, így a jóval szerényebb teljesítmény is a diadalt jelentette. Imádom a logikai játékokat, ezért szeretnék eljutni az október 13–16. közötti thaiföldi világbajnokságra.

Az országos bajnokságon Kanizsáról indult Horváth Máté is. A 21 éves fiatal a műanyag lapocskákból álló Master Magicet 2,2 másodperc alatt rakta ki, s ezzel szintén bajnoki címet érdemelt. Szermek András a legkisebb 2x2x2-es Rubik-kocka 3,15 másodperces kirakásával a második lett.  



Baticz Milán a Zalai Hírlap online felületén: 

A világ legjobb kockaforgatói között tartják számon 

Bűvölik a bővös kockát 

Kockaforgatással a világrekordig 

Újabb sikerrel tértek haza Svájcból a kanizsai „Rubik-kockások” 

Rubik-kocka forgató rekorder 

Rubik-kockával országos csúcs 

Világbajnok magyar fiatalok 

A Rubik-kocka reprezentánsai 

Kézzel, lábbal, kicsit és nagyot 

Rekordok dőltek meg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!