Sport

2012.09.07. 16:10

A lábtollas Mile Alexandra Eb-t, majd Hungarian Opent nyert

Cserszegtomaj - A Cserszegtomaji SK 23 éves lábtoll-labdázója, Mile Alexandra a közelmúltban két rangos viadalon is felállhatott a dobogó tetejére. Lázas betegsége ellenére Európa-bajnoki aranyéremmel nyitott, majd a nyílt magyar bajnokságon bizonyított.

Benedek Bálint

A szlovákiai Királyhelmecen rendezték az 5. Lábtoll-labda Európa-bajnokságot, melyen újszászi játékosok mellett a cserszegtomaji Mile Alexandra is képviselte a magyar színeket. A mieink mind a hét versenyszámban (férfi és női csapat, páros, egyéni és vegyes páros) jó esélyekkel, hiszen címvédőként utaztak a megmérettetésre. Ennek megfelelően az osztrák, francia, lengyel, angol, német, görög, szerb és szlovák indulókat is felvonultató kontinensviadalon ismét tarolt a válogatott, hisz minden versenyszámban magyar győzelem született.

Női egyéniben az egyébként a ranglistát is vezető Mile Alexandra léphetett pályára. Görög, szerb és szlovák ellenfeleit magabiztosan 2:0 arányban legyőzve csoportelsőként jutott az elődöntőbe, ahol egy vietnami származású francia lány várt rá. A döcögősre sikerült első játszma (21:16) után a másodikat már könnyedén (21:10) nyerte Alexandra, s így döntőbe került. Ott meglepetésre azzal a szlovákiai Bagos Viktóriával nézett farkasszemet, akit a csoportküzdelmek alatt egyszer már legyőzött. Alexandra a döntőben újfent magabiztosan, 2:0 arányú győzelmet aratott, s ezzel a 2010-ben megszerzett franciaországi Eb-győzelme után ismét Európa-bajnoki címet ünnepelhetett.

 

A verseny után regenerálódásra elég kevés idő maradt, hiszen a válogatott Újszász felé vette az irányt, ahol tagjainak a 17. Hungarian Openen kellett bizonyítaniuk. Ezúttal kilenc ország 25 egyesületének közel 250 indulója lépett parkettre Európa legnagyobb létszámú klub-versenyén. A zalai színeket a Cserszegtomaji SK, a Nagykanizsa Zemplén SE, és a Szepetnek SE versenyzői képviselték.

Női egyéniben Mile Alexandra néhány nap leforgása alatt második aranyát is begyűjtötte. A döntőben azt a német Sarah Waltert győzte le (21:18, 21:15), aki az utóbbi két évben diadalmaskodott Újszászon. Mile 2008 után nyerte meg újra a versenyt.

A Cserszegtomaj női csapata (Mile Alexandra, Pál Dorina, Udvari Boglárka) is derekasan küzdött a nagy hagyományokkal rendelkező viadalon, de a 21 csapatos női versenyben lemaradt a dobogóról, s a 4. helyen zárt úgy, hogy a bronzmeccsen Eb-második szlovák triótól szenvedett vereséget. A kanizsai Zemplén fiú csapata (Arany Bálint, Hartai Attila, Takács Endre) a 47 csapatos mezőnyben második helyezést érte el.

- Kissé aggódtam, hogy Szandi teljesítménye mire lesz elég, ugyanis az utóbbi hónapokban egy makacs lázas betegséggel szenvedett - értékelte a történteket Takács Tamás, a Cserszegtomaj SK edzője. - Ilyen előzmények tudatában még inkább felértékelődnek eredményei.

A zalai egységek szeptembertől ismét gőzerővel készülnek, hiszen a ranglista-pontokért továbbra is hatalmas harc várható. Továbbá a korosztályos országos bajnokságok jó része is csak most következik. Az európai lábtoll-labdázás vezető szerepének megőrzéséhez továbbra is színvonalas versenyekre lesz szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!