Sport

2013.09.01. 15:35

Teke: a bajnok ZTK magabiztosan verte az újoncot a nyitányon

Zalaegerszeg - Megkezdődött a bajnokság a tekézők Szuper Ligájában. A hét végén csak a férfiak léptek pályára és a ZTK-FMvas címvédő együttese magabiztosan nyert az újonc ellen.

Zalai Hírlap

ZTK FMVas - Nyíregyházi TK 8:0 ( 3507-3245)

Zalaegerszeg, Szuper Liga férfi tekemérkőzés.

Eredmények (elöl a hazaiak, vastagon szedve a pontszerzők): Fehér Z. 592- Szlovenszki 560, Farkas 637- Mogyorósi 565, Járfás Sz. 559- Finta 555, Nemes 589- Hetei (Ráski) 502, Botházy 555- Szegő 536, Pákai 575- Kastura 527.

Az újonc Nyíregyháza nem késztette nagy erőbedobásra a ZTK-FMVas csapatát. A legnagyobb izgalmat a szombati nappal kapcsolatban talán az jelentette, hogy mikor kezdődhet el egyáltalán a mérkőzés. A vendégek és a ZTK fővárosból érkező játékosai is késtek, ugyanis az M7-es autópályán történt baleset miatt várakozniuk kellett. Végül egyórás késéssel kezdődött a találkozó, melynek első körében egyedül csak Járfás izzadt meg a meccspontért, a többiek biztosan nyertek. A folytatásban Nemes és Pákai biztosan verte ellenfelét. Az új szerzemény, a külföldről hazatérő Botházy Péter nagy küzdelemben nyert, a vendégeknek a becsületpontot sem sikerült megszerezniük.

A zalai csapatból egyedül Farkas Sándor nyújtott átlagfeletti teljesítményt, de az újonc ellen most a csapatszinten nyújtott inkább közepes produkció is biztos sikert eredményezett.

A találkozó után a ZTK csapatkapitányát, Nemes Attilát kértük egy rövid összegzésre.

- A szezonnyitón biztosan hoztuk a kötelező győzelmet. A csapatból ezúttal csak Farkas Sanyi dobott nagyszerűen, de nem félek a folytatástól. A Világkupára és a bajnokság nehezebb mérkőzéseire még jobban összerázódik majd a csapat - vélekedett a jövőt illetően Nemes Attila.

Ifjúsági: ZTK FMVas -Nyíregyházi TK 4:0 (1087-1043).
Egyénileg: Pintér 558, Stéger (Farkas Á.) 539.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!