Sport

2013.11.20. 14:25

Véget ért a műfüves szezon

Nagykanizsa - Akár egy-egy mérkőzést, akár az idei szezon végeredményét nézve is jópár meglepetés született a kispályás labdarúgó bajnokság különböző osztályaiban.

Pásztor András

Az idei kispályás bajnokság lebonyolítása még a korábbi évekhez képest is bonyolultabbra sikerült, jóllehet ez kényszerű lépés volt a sorozatot szervező Városi Football Szervezet részéről. A tavasszal induló bajnokság első felében az első- és mosodosztályú csapatok vegyesen alkottak két csoportot, hogy aztán az őszi folytatásban a két csoport legjobbjai küzdjenek egymással. Volt is versengés a bajnoki pontokért, a legmagasabb osztályban több meglepetés is született a végső helyezéseket illetően.

A bajnoki címet az RMP-Földi csapata nyerte, megelőzve a vártnál is jobban szereplő Fix Bombát. A dobogó harmadik fokára a Nimfas CO. gárdája állhatott, ráadásul a csapat újoncként mutatkozott be az élvonalban. A Szokol-Budaipack hatodik és a DPSE tizedik helyezése azért is meglepő, mert e két gárda korábban rendszerint a mezőny első felében vitézkedett. Az idei bajnokságot szintén csalódásként könyvelheti el az Oportó MP. Kanizsa csapata, mely gárda tavasszal még a bajnoki cím megszerzésére is esélyesnek tűnt, ám végül be kellett érniük a hetedik helyezéssel.

A másodosztályban már nem születtek ekkora meglepetések, a bajnokságot a minden mérkőzését magabiztosan nyerő Premier csapata nyerte, megelőzve a Szemere-PEN és a Nilfisk csapatát.

A harmadosztály bajnoki címét a Rózsa Presszó Palin gyűjtötte be, hét ponttal megelőzve a második helyen záró Arizona csapatát. A harmadik helyezésért nagy volt a verseny, végül jobb gólkülönbségüknek köszönhetően a Kispálya FC szerzett bronzérmet.

A negyedosztályú csapatok küzdelemiből a Dynamic jött ki győztesen, a csapat csupán egyszer hagytea el vesztesen a pályát az egész szezonban. Ebben az osztályban a második helyezést a Hidrofilt, a harmadik helyezést a Falken gárdája szerezte meg.

Az első osztályban a bajnokság végéig kiélezett volt a küzdelem. A második helyen záró Fix Bomba (csíkos mezben) az utolsó fordulók egyikében szoros mérkőzésen győzte le 5-4-re a Nimfas CO. gárdáját, akik végül bronzérmesek lettek (Fotó: Szakony Attila)

Az egyre népesebb senior mezőnyben két csoportra kellett osztani a csapatokat, a bajnokság tavaszi szakaszában az dőlt el, hogy kik folytatják a küzdelmeket az első, és kik a második vonalban. A seniorok között – mind az elsőosztályban, mind pedig a másodosztályban – ráadásul felső- és alsóházi rájátszásra is sor került a végső helyezések eldöntéséhez. Ez alapján a Senior első osztály bajnoka a Bianka Pizzéria csapata lett, megelőzve a Tip-Top, illetve a MU-VILL gárdáját. A Senior másodosztályban a Gelka-Hírtech csapata végzett az élen, míg a második helyet a Kanizsa Energetika gárdája szerezte meg. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig a Tintahal HK csapata állhatott.

– Az idei kispályás bajnokság lebonyolítását némileg megnehezítette, hogy bizonyos csapatok viszolyogtak az első osztályban való indulástól, ezért a tavaly formulát voltunk kénytelenek alkalmazni, azaz a bajnokság tavaszi időszakában egy „kalapba” kerültek az első- és másodosztályú együttesek – mondta Kápolnás Zoltán, a Városi Football Szervezet elnöke, aki hozzátette: a félelmek alaptalanok voltak, hiszen – mint azt a végeredmény is bizonyítja – több gárda is felnőtt a feladathoz. – Mindezek mellett a csapatok mérkőzés időpontra vonatkozó kívánságainak is maximálisan próbáltunk eleget tenni. A bajnokság alapvetően sportszerű keretek között zajlott, csupán egy kirívó eset történt, mikor is egy játékos nyolc napon túli sérülést okozott társának. A vétkest tíz mérkőzéses eltiltással büntettük.

Kápolnás Zoltán elmondta: az ünnepélyes díjkiosztó gálára, a kupák és oklevelek átadására várhatóan december első hetében kerül sor. Az elnök azt is jelezte, hogy a téli időszakban nem szerveznek terembajnokságot, az elmúlt időszak tapasztalatai alapján ugyanis kellő mennyiségű kupaszereplésre lesz lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!