Sport

2013.12.10. 16:15

A Hévíz SK az ősz legjobbja

Az NB II-es kézilabdázók számára is befejeződött az ősz. A zalai csapatok közül kiemelkedik a Hévíz női együttese, amely csoportjában őszi bajnok lett, míg a KGDSE férficsapata a harmadik pozíciót harcolta ki magának félévkor.


Balról a hévízi Tóth Mária védekezik egy korábbi meccsen. Balatonszemesen támadásban villogott  (archív/Pezzetta Umberto)

Nők, Dél-nyugati csoport:

Balatonszemes -Hévíz 25-27 (13-13)

Fonyód, 100 néző. Jv.: Réger, Vandróczki.

Hévíz: Molnár Czigány 3, Fehér 3, Pék P. , Papp , Tóth M. 12, Borsi 4. Csere: Lancz (kapus), Gáspár, Gliba 2, Lakatos, Holczbauer 1 , Kovács, Urbán 2. Edző: Pécsi Zsolt.

Az őszi szezon utolsó mérkőzésén sokáig szoros volt az eredmény a zöld-fehérek védekezésbeli hibái és kimaradt büntetői miatt. A második félidő elején aztán rákapcsolt a Hévíz és esélyeshez illőn, megérdemelten szerezte meg sorozatban 9. győzelmét.

Jók: Tóth M. (a mezőny legjobbja), Borsi.

Pécsi Zsolt: " Sokáig nem tudtuk megvalósítani elképzeléseinket, de Tóth Mária igazi vezér volt. A csapat minden dicséretet megérdemel az őszi bizonyítványért: 10 mérkőzésből 9 győzelem, egy egygólos vereség, és 1. hely a tabellán. Mindez úgy, hogy két kezdőjátékosunk Pék E. és Klász az első forduló előtt vált ki, de a jövő év első edzésén már utóbbi is velünk gyakorolhat. Igyekszünk 2014-ben is kiszolgálni a közönségünket. "

Férfiak, Észak-nyugat:

Keszthely GDSE - Hort SE 29-21 (14-11)

Keszthely, 200 néző. Jv.: Akácsos, Nagyvizeli.

Georgikon: Szemerédi Németh R. 5, Baranyai N. 6, Jerebie 4, Szente 3, Szkokán 4, Kretz. Csere: Tüttő (kapus), Hunkár 1, Kránitz, Szmola 2, Tóth L. 4, Rácz, Galanov, Zsinkó. Edző: Baranyai Norbert.

Az első hat percben olyan sikeresen védekeztek a csapatok, hogy nem született gól. Kiegyenlített játék következett 6-6-ig, majd a Keszthely mintaszerű játékkal előnyt szerzett. A gyors indítások mellett felállt fal ellen egyenletes dobóteljesítménnyel voltak sikeresek a hazaiak.

Jók: az egész csapat.

Férfiak, Dél-nyugat:

Kiskunhalasi UKSC - N. Izzó SE 31-25 (19-13)

Kiskunhalas, 150 néző. Jv.: Kóbor, Tasnádi.

Izzó SE: Tóth Á. Sziva 1, Senger 4, Kiss G. 16, Tompek 1, Musits 3, Korcsmáros B. Csere: Balogh B. (kapus), Kovács B. Játékos-edző: Kiss Gergely.

Az Izzó SE a tabellán harmadik Kiskunhalashoz látogatott az őszi záró fordulóban, és mindössze öt felnőtt korú játékossal kelt útra. A kanizsaiak a létszámhiány ellenére nem muzsikáltak rosszul, ám sajnos ismét volt egy olyan időszakuk, amikor képtelenek voltak a kapuba találni. Később az Izzó jól tartotta magát, a végeredményében az a góltalan periódus köszönt vissza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!