Sport

2014.04.29. 17:30

Háromból kettő - A Hévíz és a KGDSE is győzött

Hévíz, Keszthely, Nagykanizsa - Kéthetes szünetet követően folytatódott a kézilabda NB II sorozata. A nőknél a Hévíz újabb sikerével továbbra is harcban van a bajnoki címért, győzött a KGDSE férfi együttese is, viszont az N. Izzó SE nagy sorozata megszakadt.

Női NB II, Dél-nyugati csoport:

Kozármisleny II.–Hévíz 31-33 (13-21)

Kozármisleny, 150 néző. Jv.: Angyalosi, Nagyvizeli.

Hévíz: Lancz – Czigány 3, Fehér 3, Papp 4, Pék P. 2, Tóth 13, Lakatos 2. Csere: Iglódi (kapus), Gliba 1, Holczbauer, Klász 3, Borsi 2, Kovács, Gáspár , Földesi. Edző: Pécsi Zsolt.

Már tíz góllal is vezetett a Hévíz, de a hazaiak végig óriási lelkesedéssel játszva izgalmassá tették a meccs végét. Az értékes győzelemhez nagyban hozzájárult, hogy Tóth Mária az első félidőben 10 gólt lőtt, Lancz Katalin pedig hét (!) büntetőt hatástalanított. Amennyiben a hévíziek, akik jelenleg harmadikok, a befejező három fordulóban győzni tudnának, úgy bajnoki címet, ha pedig legalább egyszer nyernek bronzérmet ünnepelhetnek.

Jók: Tóth (a mezőny legjobbja), Lancz, Papp, Lakatos.

Tóth Mária, a Hévíz alapembere tíz gólt lőtt az első félidőben, aminek az értéke a találkozó végén még inkább felértékelődött. Fotó: Pezzetta Umberto

NB II férfiak, Észak-nyugati csoport:

Keszthely GDSE–Komáromi VSE 36-32 (16-18)

Keszthely, 100 néző. Jv.: Kovács T., Mándli.

Keszthely GDSE: Tüttő – Baranyai Zs. 5, Tóth L. 10, Baranyai N. 5, Kretz, Szkokán 5. Csere: Szente 1, Kránitz, Németh R. 3, Rácz, Galanov, Szmola 2, Unkár, Jerebie 5. Edző: Baranyai Norbert.

Az éremért küzdő keszthelyi csapat nehéz mérkőzést vívott, ugyanis a középmezőnyhöz tartozó vendégek lelkes támadójátékukkal az első félidőben meglepetést okoztak. A második játékrészben a küzdelmes, jó színvonalú mérkőzést a hazai csapat pontosabb támadás befejezései tették teljessé és a vezetést is átvették. A hajrá ismét szorosabbá vált, ám a keszthelyi győzelem ekkor már nem forgott veszélyben.

Jó: Tóth L.

 

NB II férfiak, Dél-nyugati csoport:

Szigetvári KSE–Nagykanizsai Izzó SE 30-25 (12-12)

Szigetvár, 100 néző. Jv.: Mazzag I., Papp T.

Izzó SE: Tóth Á. – Füle 5, Tompek 7, Kovács B. 4, Nagy B., Kiss G. 6, Senger 3. Csere: Beck, Korcsmáros B. Edző: dr. Woth Péter.

A mérkőzés előtt kiderült, hogy az N. Izzó csurgói játékosai nem tarthatnak az Izzóval, ami viszont sokkal kellemetlenebb információ volt, hogy a Csató Dávidot és Musits Norbertet szállító személygépkocsiba rohant egy másik gépjármű. Szerencsére személyi sérülés nem történt, viszont a két játékos sem futott be a találkozóra. A mérkőzés első játékrészében a vendégek jól tartották magukat, hiszen vezettek is. Tóth Ákos ezúttal is remek formában védett, Tompek Alajos pedig átlövőként szerezte a gólokat. A második játékrész közepére viszont a Nagykanizsa elfáradt (45. p.: 21-18) és a juniorok nem tudták pótolni a felnőtteket. Ezzel pedig megszakadt az Izzó SE hétmeccses győzelmi sorozata is. Jók: Tóth Á., Tompek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!