Sport

2014.05.22. 17:15

Zalaegerszegen edzőtáborozik a BHSE sportlövész csapata

Zalaegerszeg - Kitehetnék akár a Foglalt táblát is az egerszegi Ebergényi úti lőtérre, hiszen a BHSE küldöttsége szállta meg a létesítményt, aminek viszont mindenki örül.

Kerkai Attila

Egy hétig Zalaegerszegen edzőtáborozik a BHSE sportlövész csapata, melynek szakmai vezetője, egyben szövetségi edzője, Joó Éva sem titkolta, mennyire örül a lehetőségnek. Korábbi világ- és Európa-bajnokunkat (olimpiai 8. is) csak rövid időre zavarjuk meg, hiszen tanítvány bőven van odabent a lőtéren. S miért éppen Zalaegerszeg? A válasz egyszerű.

- A BHSE-nek volt lőtere, de 2010 óta saját létesítmény nélkül kell edzenünk a Pongrácz úti lőtér átadása miatt - kezdte ezzel. Keressük a lehetőségeket, és most itt Zalaegerszegen találtuk meg, hogy egyhetes edzőtáborral készüljünk a hazai és a közelgő világversenyekre. Nagyon jó munkát tudunk végezni itt, s akár egy rendszeres kapcsolat is kialakulhat az egerszegiekkel.

A házigazda, jelen esetben a ZTE Sportlövész Klub és a PLE Zalaegerszeg. Előbbi egyesület vezetője, Somogyi Péter is elégedettnek tűnik.

- Ilyen még nem volt Egerszegen és jó lenne hagyományt teremteni belőle - hallottuk tőle. A sportágunkat is népszerűsíthetjük és nem titok, edzőtáborok, versenyek szervezése is jól jönne. A befolyó összegből korszerűsíteni lehet a létesítményt, s nem sok ilyen van az országban, ahol a 10, 25 és az 50 méteres számokra egy helyen lehet gyakorolni.

Az 50 méteres lőállásban az egerszegi Tátrai Miklós gyakorol, aki januártól már a BHSE versenyzője. Épp a napokban állította be a légpisztolyos számban az 588 körös magyar csúcsot, s edzője, Tesánszky Mihály is úgy fogalmazott: nagyon biztató ez az eredmény.

- Az idén kezdődő olimpiai kvalifikációs versenyeken jó lenne indulni, hiszen mindenki célkeresztjében már Rió áll - fogalmazta meg saját céljait is Tátrai Miklós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!