Sport

2014.07.22. 14:25

Gyenesre „költöznek” - Erős mezőnyt várnak az ob vasárnapi futamára

Gyenesdiás/Kustánszeg - Abból a szempontból rendhagyó lesz a roncsderbi országos bajnokság vasárnapi futama, hogy a rendező a Kustánszeg SE lesz, viszont a viadalt vasárnap 9 órától Gyenesdiáson rendezik.

Kerkai Attila

Amióta megépült Kustánszegen a Göcsej Ring, nem múlt el év, hogy ne rendeztek volna bajnoki futamot a település pályáján. Azonban már a télen hírt adtunk róla, hogy a környezetvédelmi hatósághoz érkezett panasz miatt a Göcsej Ring üzemeltetőjének szakhatósági hiánypótlást kell benyújtania, s amíg ez nem rendeződik, nem engedélyezik az újabb verseny megrendezését.

Egy korábbi ob-futam jelenete Kustánszegről, s hasonló várható vasárnap is a gyenesdiási versenyen. A roncsderbisek várhatóan most sem kímélik majd autóikat a futamok közben. Fotó: Katona Tibor

Itt tartunk most, de Lakatos Dezső, a Kustánszeg SE elnöke és a Göcsej Ring tulajdonosa már a télen jelezte: klubjuk biztosan rendez az idei nyáron is ob-futamot. Ha nem Kustánszegen, akkor másutt. A választás Gyenesdiásra esett, ahol vasárnap újra felbőgnek a motorok.

– A Balaton-parti település polgármesterével vettük fel a kapcsolatot és pozitív hozzáállást tapasztaltunk – mondta el érdeklődésünkre Lakatos Dezső, amikor az előkészületekről kérdeztük. – Örültek neki, hogy a gyenesdiási, Faludi úti pályán ismét roncsderbi-futamot rendeznek, hiszen korábban akadt már rá példa. És mi is örültünk, hogy megyén belül sikerül helyet találnunk versenyünkhöz, hiszen a szabály az, hogy az országos bajnokságban induló mindegyik klubnak legalább egy viadalt meg kell rendeznie az év során. Azt gondolom, hogy érdekes és élvezetes viadalt bonyolítunk majd le, az előnevezések alapján hatvan feletti indulói létszám várható és 10 kategóriában 25 futamot láthatnak majd a nézők.

Arra persze kíváncsiak voltunk, vajon a Göcsej Ringre mikor térhet vissza a mezőny és Lakatos Dezső elárulta: talán szeptemberre.

– Éppen most jártam a környezetvédelmi hatóságnál, hogy a kért hiánypótlást beadjam. Most úgy néz ki, hogy augusztus elejére a nem jogerős határozat a kezünkben lesz, hogy újra rendezhetünk versenyeket. Ennek örülnénk, ugyanis szeptember közepére van már időpontunk az újabb ob-futamra, ami éppen az utolsó lenne a sorban – tudtuk meg tőle.

Az előző futamot, vagyis a sorozat második állomását Kerkabarabáson rendezték, ahol közel ötven autós indult és a következő pontszerző helyezések születettek zalai szempontból (a külön nem jelöltek a Kustánszeg SE versenyzői).

 

A csapatbajnokságot jelenleg Kustánszeg SE vezeti, a Kerkabarabás KSKE a 4. helyen áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!