Sport

2014.10.29. 16:16

A Bayern vendége volt a kék-fehérek U10-es csapata

Zalaegerszeg - Tanulságos és hasznos németországi és osztrák túrán van túl a ZTE FC két korosztályos csapata, illetve kísérőik, akik a Bayern München vendégeként jártak a bajor óriásnál számolt be róla Kocsárdi Gergely klubigazgató.

Kerkai Attila

Mint korábban beszámoltunk róla, a ZTE FC meghívást kapott Münchenbe, ahol a Bayern München főhadiszállásául szolgáló Säbener Strassen, a bajoros edzőcentrumában lépett pályára. A magyar látogató szokásos rácsodálkozásán túl Kocsárdi Gergely, a küldöttséget vezető klubigazgató azt emelte ki: minden téren van még mit tanulni.. .

- Jól sikerült a túra, többet kaptunk, mint amire számítottunk - mondta elöljáróban a klubvezető. Szakmailag olyan dolgokkal szembesülhettünk, ami mindenképpen elgondolkodtató és persze lehet belőle tanulni.

A ZTE FC U10-es korosztályú együttese a Bayern München egy évvel fiatalabb gyerekekből álló csapata ellen mérkőzhetett meg a már említett híres edzőkomplexumban, és a 3x20 perces találkozó után mondjuk így azzal szembesülhettek a zalaiak, hogy már ebben a korban is messze előttünk járnak a németek. Igaz, a feltételek sem azonosak, s itt nem csak a létesítményekre, vagy az eszközparkra kell gondolni.

Az egerszegi küldöttség tagjai a bajor edzőközpont kapujában (Fotó: ZTE FC)

-  A Bayern nem foglalkoztat 9 éves korosztálynál fiatalabbakat, sőt, ennek a korosztálynak a tagjai is már kiválasztott gyerekek, vagyis a sok környékbeli focisuliból, klubból a legtehetségesebbek társasága - mondta Kocsárdi Gergely. Kilencéveseket pedig nem láttunk még így futballozni, ilyen koncentráltsággal, eltökéltséggel. A meglepetés pedig az, ami szinte ellentétes azzal, amit itthon hallunk, vagyis, hogy az eredmény nem számít ebben a korban. Márpedig úgy tűnik igenis számít, hiszen a Bayern 9 évesei hetente legalább egy mérkőzést játszanak, sőt, a mostani hétvégén az ellenünk vívottal együtt három meccsen szerepeltek.

A találkozó létrejöttében a kék-fehérek nagy segítséget kaptak az egerszegi szülők gyermekeként született, de Németországban felnőtt Berta Attilától, aki fiatalon nyaranta a nagyszülőkhöz rendre hazatért Egerszegre, és a ZTE FC edzéseit is látogatta.

A kék-fehérek aztán ellátogattak a II. osztályú 1860 München Braunschweig bajnoki találkozóra az Alianz Arénába, ami szintén nagy élmény volt. Útban haza felé pedig még egy mérkőzést játszottak. Ezúttal az U14-es korosztály az osztrák SCV Ried hasonló korú fiataljaival. Ezt a találkozót viszont már Koplárovics Béla hozta össze.

- Igen, a környéken élő Koplárovics Béla segített ebben, aki természetesen ott volt a mérkőzésen és játékosainknak nagy élmény volt találkozni azzal az emberrel, akinek a góljával legyőztük egykor a Manchester United-et - mondta még el Kocsárdi Gergely. Sikerélménnyel fejeztük be a túrát, hiszen az U14-es csapat nyert egy kiemelt minősítésű osztrák akadémia csapata ellen. A hasonló túrák megszervezését a jövőben is tervezzük, hiszen testközelből tapasztalhatják meg fiataljaink, a különbséget, ami akár motivációt is adhat számunkra a későbbi munkához.

A 14 évesek hazafele jövet legyőzték egy osztrák akadémia csapatát

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!