Sport

2014.10.21. 16:35

A KGDSE meg tudta fordítani az állást

Hévíz, Keszthely, Nagykanizsa - A kézilabda NB II-ben szereplő zalai csapatok közül a hátunk hagyott fordulóban csak a KGDSE férfi csapata tudott nyerni. A Hévíz női együttese egy góllal maradt alul otthonában, az N. Izzó SE férfi gárdája idegenben kapott ki.

NB II, nők, Dél-nyugati csoport:

Hévíz–Balatonboglár 30-31 (16-14)

Hévíz 200 néző. Jv.: Antal, Antalné.

Hévíz: Molnár – Czigány 10, Gliba, Papp 2, Klász 8, Fehér 7, Borsi.Csere: Iglódi (kapus), Földesi, Holczbauer 1, Lakatos 1, Berecz 1. Játékos-edző: Klász Karola.

A találkozó előtt Czigány Nórát a hazaiak csapatkapitányát köszöntötték, aki 150. alkalommal szerepelt a Hévíz csapatában. Jól kezdtek a zöld-fehérek és már 13-8-ra is vezetett a hazai csapat, de a vendégek a 40. percben kiegyenlítettek. Azt követően felváltva vezettek az együttesek az 55. percben 27-27 volt az állás, de a befejező pillanatokban a vendégek hibáztak kevesebbet és értékes győzelmet szereztek.

Jók: Czigány (a mezőny legjobbja), Klász.

Klász Karola játékos-edző 7 gólt szerzett, de nem tudott nyerni a Hévíz együttese. Fotó: Archív

 

NB II férfiak, Észak-nyugati csoport:

Keszthely GDSE–Hort SE 27-24 (11-14)

Keszthely, 100 néző. Jv.: Rozina, Szászfai.

Keszthely GDSE: Szemerédi – Baranyai Zs. 7, Tóth L. 7, Baranyai N. 4, Szmola 3, Kretz, Géczi. Csere: Pádár (kapus), Unkár, Jerebie 4, Sasvári 2, Kránitz, Csiszár, Szente, Dohánszki. Játékos-edző: Baranyai Norbert.

Álmosan kezdtek a hazaiak, aminek meg is lett az eredménye a Hort SE öt gólos előnyre tett szert. Az időkérést követően javult a keszthelyiek védekezése és a félidőig háromra csökkentették a különbséget. Szünet után pedig már első percekben fordítani is tudtak, nyitott védekezésre álltak át és az eredményes hárítás után sikeres támadások következtek. A kialakult különbség immár a mérkőzés végéig megmaradt a csapatok között.

Jók: Szmola, Kránitz.

 

NB II férfiak, Dél-nyugati csoport:

Kalocsai KC–Nagykanizsai Izzó SE 28-18 (16-10)

Kalocsa, 250 néző. Jv.: Major G., Takács T.

Izzó SE: Tóth Á. – Tompek A., Molnár L. 4, Csalló 2, Kiss G. 5/1, Musits N. 2/1, Csató 1. Csere: Dencs Balázs (kapus), Kovács B. 1, Korcsmáros B. 1, Szabó Sz., Marton B., Dencs Bálint, Tóth M., Balogh B. Edző: dr. Woth Péter.

Az Izzó SE a tabella első helyén álló Kalocsai KC-hez látogatott és a mérkőzés elején sikerült is magukhoz ragadni a vezetést (10. perc: 3-5), ám ezt követően a hazaiak egymás után szerezték a gólokat és átvették a meccs irányítását (23. perc: 10-7). Szünetre már tetemes volt a hazai előny, a második félidőben tovább növelték is előnyüket a kalocsaiak és biztosan nyerték a találkozót.

Jók: Molnár L., Musits N.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!